Huvudkolumn

Publicerad 2018-03-20 20:39 Skriv ut Tipsa en vän
Zeqiraj lämnar S – men avser sitta kvar som ordförande i Västra Hisingen
Zeqiraj lämnar S – men avser sitta kvar som ordförande i Västra Hisingen

SDN Västra Hisingens ordförande Jahja Zeqiraj lämnar Socialdemokraterna för Martin Wannholts nya parti Demokraterna. Han avser sitta kvar som ordförande för stadsdelsnämnden samt fastighetsnämnden.

Under tisdagsdagsmorgonen offentliggjordes att ordföranden för SDN Västra Hisingen och fastighetsnämnden Jahja Zeqiraj lämnar Socialdemokraterna för att gå över till Demokraterna. På en presskonferens i stadshuset under tisdagsförmiddagen presenterade Demokraternas partiordförande Martin Wannholt både Jahja Zeqiraj och Henrik Munck, ordförande i SDN Västra Göteborg och förste vice ordförande i trafiknämnden, som i februari avgick ur Miljöpartiet efter att ha kritiserat arbetet kring Västlänken.

I ett pressmeddelande från Demokraterna meddelar både Jahja Zeqiraj och Henrik Munck att de tänker fortsätta i sina ordföranderoller.

– Jag avser att sitta kvar på mina uppdrag mandatperioden ut. Demokraterna och Martin Wannholt som dess ledare är den kraft som krävs för att förändra och förbättra Göteborg i grunden, säger Jahja Zeqiraj.

I en debattartikel i Göteborg-Posten går Jahja Zeqiraj till hårt angrepp mot den socialdemokratiska ledningen i Göteborg. Ett ledarskap ”som de senaste två åren krackelerat undan för undan och lett till en vardag som präglas av handlingsförlamning och rädsla för att lösa de uppgifter som man är satt att göra”, skriver han.

Kommunstyrelsens ordförande Ann-Sofie Hermansson (S) och det socialdemokratiska partidistriktets ordförande Anna Johansson menar i en annan artikel i Göteborgs-Posten att Jahja Zeqirajs avhopp var väntat, och han inte var aktuell för fortsatta uppdrag för partiet efter valet. Till GP säger Anna Johansson:

– Beskedet kom inte som en överraskning. Vi har haft synpunkter på Jahja under en längre tid, ett par år. Så när en enig valkommitté presenterade våra listor i början av februari fanns han inte med alls.

Henrik Edberg

Kommentarer

(0)

Skriv kommentar

Ange båda orden med eller utan mellanslag.
Du kan ange både små och stora bokstäver.
Kan du inte läsa denna? Visa ny säkerhetskod

Ange säkerhetskoden här:

Läs våra kommentarsvillkor

Tipsa en vän

Featurekolumn

E-Tidning för Android

E-Tidning för iOS

Extrakolumn

Visit Öckerö 2019

Öckerö-Tidningen

E-tidning | Arkiv