Huvudkolumn

Publicerad 2016-12-01 16:02 Skriv ut Tipsa en vän
Det var trångt i Trulsegårdsskolan när Göteborgs Stad bjöd in till drop-in-möte om temporära bostäder i Lexby alternativt Hovgården. FOTO: Pia Magnusson

Det var trångt i Trulsegårdsskolan när Göteborgs Stad bjöd in till drop-in-möte om temporära bostäder i Lexby alternativt Hovgården.


Välbesökt möte om temporära bostäder

Drygt 400 personer hade sökt sig till Trulsegårdsskolans matsal för det drop-in-möte som Göteborgs Stad arrangerade angående förslagen på temporära bostäder i Lexby alternativt Hovgården i onsdags kväll.

Redan vid 17-tiden när mötet startade var det mycket folk i lokalerna. Vid olika stationer stod representanter från bland annat fastighetskontoret, stadsdelsförvaltningen Västra Hisingen och den ideella föreningen Torslanda Tillsammans för att svara på medborgarnas frågor.

Huvudsyftet med mötet var att informera om de förslag för platser där kommunen kan tänkas bygga temporära bostäder för nyanlända personer som beviljats uppehållstillstånd, men också varför de temporära platserna behövs. De två platserna för temporära bostäder som i dagsläget finns på förslag i Torslanda är Lexby och Hovgården. Endast ett av ställena kommer enligt fastighetskontoret att gå upp till beslut i fastighetsnämnden i februari 2017. Tidigare har förhoppningen varit att beslutet om Lexby skulle gå upp i fastighetsnämnden redan i december (Torslanda-Tidningen, vecka 47).

– Lexby har vi tittat på länge. Hovgården är ett nyare förslag, sa Martin Öbo, tillförordnad fastighetsdirektör.

Understundom var trycket att komma in i lokalen hårt, vilket föranledde att kön för att bli insläppt ett tag var nästan 100 meter lång.

Mer information följer i nästa veckas nummer av Torslanda-Tidningen.

Henrik Edberg

Kommentarer

(0)

Skriv kommentar

Ange båda orden med eller utan mellanslag.
Du kan ange både små och stora bokstäver.
Kan du inte läsa denna? Visa ny säkerhetskod

Ange säkerhetskoden här:

Läs våra kommentarsvillkor

Tipsa en vän

Extrakolumn

Visit Öckerö 2018

E-tidning web

E-Tidning för Android

E-Tidning för iOS