Huvudkolumn

Publicerad 2017-06-28 10:25 Skriv ut Tipsa en vän
Kenneth Dämbäck är ny platschef på Lilleby camping. Han beskriver sig själv som en person med stort patos för sina medmänniskor. FOTO: Henrik Edberg

Kenneth Dämbäck är ny platschef på Lilleby camping. Han beskriver sig själv som en person med stort patos för sina medmänniskor.


Platschefen som blickar framåt

Lilleby campings nya platschef Kenneth Dämbäck vill byta fokus – från vad som har hänt till det som kommer att hända.
– Campingen genomgår en omfattande satsning. Det pågår ett förändringsarbete varje dag, säger han.

I drygt en vecka har Grötöbon Kenneth Dämbäck varit platschef på Lilleby camping. Han kliver in i en verksamhet som håller på att snygga till omgivningarna och ”göra i ordning finishen”. Dessutom flyttade 18 barnfamiljer in på campingen under juni månad.
– Det är en helt annan vitalitet på campingen nu, säger Kenneth Dämbäck apropå barnen som leker några meter bort på den nya lekplatsen.

Minigolf och kiosk
Campingen är inne i en uppsnyggningsfas. Bland annat målar man om och fräschar upp servicehuset för de campinggäster som ska komma till campingen i husbil, med husvagn eller med tält. De som bor i någon av villavagnarna har redan toalett i boendet.
Den gamla informationstavlan från 1970-talet är utbytt mot en ny och snart börjar iordningställandet av minigolfbanan på campingområdet.
– Föreningen Gemensamma Torslanda har också varit här och haft ett projekt med att anlägga trädgårdsodlingar i pallkragar. Där odlar vi bland annat tomater, krusbär, jordgubbar, örtväxter och olika sorters blommor, säger han.
– Senare kommer vi också att dra igång kiosken vid Lillebybadet i vår regi.

Avtal löper ut i september
Den sista september i år löper campingens avtal med fastighetskontoret om tillfälligt boende ut. Därefter det ska campingen vara ”en modern campinganläggning för alla typer av gäster”.
– Det kan handla om privatpersoner eller företagsgäster. Nyanlända kan även vara en kundgrupp som vi ska kunna ta emot efter bästa möjlighet, säger han.
Hur vill du att Lilleby camping ska se ut om ett år?
– Nästa sommar är jag övertygad om att campingen kommer att ha en helt annan finish kring husen och runt om hela anläggningen. Dels gäller det smådetaljerna, växligheten och upprustningen som vi redan inlett, men nästa säsong vill vi också bygga en ny huvudbyggnad. Jag vågar inte göra några exakta utfästelser om hur huvudbyggnaden kommer se ut, men den ska fungera som en samlingsplats för våra gäster.
– Torslandaborna ska också känna att Lilleby är deras camping. Och vi ska bygga upp det varumärke vi har som bland annat innefattar hög standard på, och mycket investerade pengar i, våra villavagnar.

Ansvar för dem utan boende
Kenneth Dämbäck beskriver sig själv som en person med ett stort patos för sina medmänniskor. Något som han tillskriver sin bakgrund inom idrottsrörelsen (i huvudsak inom simningen) och sin erfarenhet i arbetslivet från olika sociala företag – bland annat Vägen ut-kooperativen, som skapar arbete åt människor som har svårt att komma in på arbetsmarknaden. För honom är det viktigt att personer inte klumpas ihop kollektivt, utan att man ser till individen.
– Det som samhället gör, och måste fortsätta att göra, är att ta ansvar för dem som av någon anledning saknar boende. Det gäller för den vars hus brinner ner, men också för kvinnan som blir slagen av sin man, likväl som för människor som fått ett uppehållstillstånd och inte har någonstans att bo, säger han.

Henrik Edberg

Kommentarer

(0)

Skriv kommentar

Ange båda orden med eller utan mellanslag.
Du kan ange både små och stora bokstäver.
Kan du inte läsa denna? Visa ny säkerhetskod

Ange säkerhetskoden här:

Läs våra kommentarsvillkor

Tipsa en vän

Extrakolumn

Visit Öckerö 2018

E-tidning web

E-Tidning för Android

E-Tidning för iOS