Huvudkolumn

Publicerad 2018-06-20 14:12 Skriv ut Tipsa en vän
Mattias Lagnander från Torslanda fritidsgård har mycket att stå i under förberedelserna till Summerwind 2018.

Mattias Lagnander från Torslanda fritidsgård har mycket att stå i under förberedelserna till Summerwind 2018.


Musiken värmde i blåsten

Summerwindfestivalen, som inträffar varje år på skolavslutningskvällen, ägde i år rum på Torslandaskolan 6-9:s skolgård och konstgräsplan. Den drogfria festen bjöd bland annat på flera unga musikförmågor som framträdde.

Liveuppträdanden, DJ:s, diverse aktiviteter, kafé och grill samt tävlingen ”blås grönt” där man tävlar om hemliga priser om ens utandningsluft inte innehöll spår av alkohol, och inte minst gott häng – så skulle Summerwind kunna sammanfattas. 

I år hade festivalen inte vädergudarna med sig då det regnade och blåste rejält, men besökarna hade istället musiken och samvaron med varandra att värma sig med. 

Josefin Widlund från Torslanda var på sin fjärde Summerwindfestival.

– Jag tycker att det bästa med Summerwind är alla trevliga människor som är överallt. Sedan är det ett seriöst och bra arrangerat evenemang, sa hon.

Hon fick medhåll av sin kompis Agnes Widerberg som kommit från Kålltorp för att vara med på festivalen för första gången. 

– Jag gillar alla nya artister i alla olika genrer som finns representerade här. Jag gillar all möjlig musik. Men jag ser verkligen fram mot Rhys. Henne har jag lyssnat på inför ikväll, sa Agnes.

Rhys, ja, kvällens headliner går inte av för hackor. Hennes fyra singlar har alla gått varma på radion och streamats miljontals gånger på Spotify och liknande tjänster. Hennes succéartade framfart har bland annat gett henne nominering som årets artist i P3 guldgalan.

Social mobilitet

Summerwinds mål är att vara en festival för ungdomar i Västra Hisingen som bidrar till att skapa möten mellan människor i stadsdelen, samt att låta ungdomar känna trygghet, glädje och inflytande.

– Musik är en väldigt bra lina för att få människor att mötas och integreras. Det är ett lätt sätt att umgås, som bättrar på det vi på kommunspråk brukar kalla social mobilitet, sa Kalle Karlsson från föreningen Kultur für alle. 

Linus Nilsson från Torslanda fritidsgård sammanfattade Summerwind 2018 i efterhand:

– Vi är nöjda efter de förutsättningar som rådde. Vädret kan ju ingen styra över. Dessutom hade vi två strömavbrott, ett självorsakat och så det stora som drabbade många. Men de som kommit för att se Rhys fick göra det och de blev inte besvikna.

Henrik Edberg

Kommentarer

(0)

Skriv kommentar

Ange båda orden med eller utan mellanslag.
Du kan ange både små och stora bokstäver.
Kan du inte läsa denna? Visa ny säkerhetskod

Ange säkerhetskoden här:

Läs våra kommentarsvillkor

Tipsa en vän

Featurekolumn

E-Tidning för Android

E-Tidning för iOS

Extrakolumn

Visit Öckerö 2019

Öckerö-Tidningen

E-tidning | Arkiv