Huvudkolumn

Publicerad 2017-08-29 13:00 Skriv ut Tipsa en vän
Mopedkontroll på Torslandaskolan
Mopedkontroll på Torslandaskolan

I tisdags i förra veckan gjorde polisen ett par trafikinsatser i Torslanda under morgonen.

När det ringde in till dagens första lektioner strax efter klockan åtta i tisdags morse möttes eleverna på Torslanda högstadium av Christer Melvinsson och några av hans kollegor. Poliserna kontrollerade om de mopedburna ungdomarna hade sina mopedkörkort med sig och även beskaffenheten av deras fortskaffningsmedel. Ett tjugotal elever hade valt att ta sin moped till skolan under morgonen. Samtliga elever körde in till parkeringen på ett vårdat sätt.
– Jag tycker det gick jättebra. Samtliga förare hade sitt mopedkörkort med sig. Ett par av mopederna saknade dock backspeglar. Vilket vi påtalade för förarna, säger Christer Melvinsson.
Att köra moped utan backspeglar monterade på mopeden renderar böter om 500 kronor.
Lärarna Sofie Ericsson och Karin Davidsson stod vid sidan av och såg på när polisen kontrollerade förarna och deras mopeder:
– Vi vill ha en så bra start på terminen som möjligt när det gäller mopedåkandet. På det här viset kan vi förhoppningsvis minimera riskerna och få eleverna att förstå sitt ansvar, sa de. Tidigare har vi ibland haft problem med mopedister som brister i uppmärksamhet och kör där man inte får.
Samtidigt som mopederna kontrollerades på Torslandaskolan genomförde polisen en fartkontroll på Kongahällavägen vid Torslanda Mellangård. Facit blev att tre fortkörare vinkades in under en halvtimma.

Henrik Edberg

Kommentarer

(0)

Skriv kommentar

Ange båda orden med eller utan mellanslag.
Du kan ange både små och stora bokstäver.
Kan du inte läsa denna? Visa ny säkerhetskod

Ange säkerhetskoden här:

Läs våra kommentarsvillkor

Tipsa en vän

Featurekolumn

Extrakolumn

Visit Öckerö 2018

Öckerö-Tidningen

E-tidning | Arkiv

E-Tidning för Android

E-Tidning för iOS