Huvudkolumn

Publicerad 2018-02-19 13:19 Skriv ut Tipsa en vän
Hyresrätter byggs i Amhult
Hyresrätter byggs i Amhult

Etapp två i Amhult rullar vidare. Just nu byggs två kvarter – Luftseglaren II och Signalflyget II – som primärt kommer att utgöras av hyresrätter.

Amhult

Längs Gamla Flygfältsvägen byggs sedan andra hälften av förra året kvarteret Luftseglaren II. Amhult 2 har tecknat ett entreprenadkontrakt med RA Bygg AB som är de som bygger kvarteret. Projektet kommer om allt går enligt plan att färdigställas under första kvartalet 2019.
Bruttoarean för Luftseglaren II är 3 400 kvadratmeter ovan mark, samt 1 938 kvadratmeter i källarplan vilket kommer utgöra garage med cirka 40 parkeringsplatser. 36 lägenheter är planerade i kvarteret och upplåtelseformen är planerat att vara hyresrätter.
I ett pressmeddelande skriver Amhult 2:

”Denna strategi med skapandet av hyresrätter har tidigt prioriterats av styrelsen för Amhult 2 och har visat sig vara framgångsrik. Positioneringen skapar möjligheter för förvaltningsbolaget Amhult 2 och möter även upp de osäkerhetsfaktorer rörande bostadsmarknaden som diskuterats den senaste perioden.”

Brist på hyresrätter
Amhult 2:s bedömning är att det finns en grupp kunder som önskar ett smidigt och enkelt boende, samt ett stort segment kunder som inte vill binda eget kapital i ett boende. Hyresrätter är en bristvara i Torslanda idag, och vakanserna är få liksom i de flesta storstadsområden. Enligt Amhult 2 kommer ett tillskott av hyresrätter gynna den efterfrågade sociala rörligheten i storstadsregionen Göteborg.
När det gäller Signalflyget II, kvarteret närmast busstorget, fortlöper det enligt tidplan. I slutet av 2018 är tanken att Amhult 2 ska kunna erbjuda marknaden 64 nya hyresrätter i det kvarteret.

Henrik Edberg

Kommentarer

(0)

Skriv kommentar

Ange båda orden med eller utan mellanslag.
Du kan ange både små och stora bokstäver.
Kan du inte läsa denna? Visa ny säkerhetskod

Ange säkerhetskoden här:

Läs våra kommentarsvillkor

Tipsa en vän

Extrakolumn

Visit Öckerö 2018

Öckerö-Tidningen

E-tidning | Arkiv

E-Tidning för Android

E-Tidning för iOS