Huvudkolumn

Publicerad 2017-11-14 14:13 Skriv ut Tipsa en vän
Folktandvården till nya lokaler
Folktandvården till nya lokaler

Folktandvården Torslanda flyttar under tidig vår 2018 från sina gamla lokaler på Nordhagsvägen till Willyshuset i Amhult.
– Det gör vi bland annat för att vi behöver fler behandlingsrum och i de nuvarande lokalerna finns ingen möjlighet att bygga ut, säger klinikchefen Monica Reuterberg.

Någon gång under våren nästa år flyttar Folktandvården Torslanda från sina lokaler på Nordhagsvägen 2A till Amhult och kvarteret Radarflyget – där bland annat Willys och Friskis o svettis är lokaliserat. Lokalerna som Folktandvården flyttar in i är helt nybyggda. Amhult 2 har genom en tidigare inte utnyttjad byggrätt byggt ut fastigheten med cirka 400 kvadratmeter på plan två.
För Folktandvården Torslanda är flytten till nya lokaler efterlängtad. Lokalerna på Nordhagsvägen började bli slitna och det saknas möjlighet att bygga ut dem, enligt klinikchefen Monica Reuterberg.
– Vi har många patienter och vi kan erbjuda våra tjänster till ännu fler när vi har flyttat till de nya lokalerna, säger hon.

Rekryteringar väntas
Flytten innebär inte bara fler patienter, den innebär också att Folktandvården har möjlighet att rekrytera mer personal. I första hand söker de en tandhygienist:
– Där finns ett stort behov och de är svårrekryterade. Sedan blir det förmodligen ytterligare någon tandläkare till, säger Monica Reuterberg.
Monica Reuterberg tror inte att flytten kommer att påverka de befintliga patienterna på något negativt sätt:
– Just nu känns det som vi ligger mitt emellan de båda centrumen. Efter årsskiftet hamnar vi mer centralt och nära kommunikationerna vid Amhults Resecentrum. Det tror jag gynnar våra patienter.
Hyresavtalet mellan Amhult 2 och Folktandvården är tjugoårigt och omfattar totalt 706 kvadratmeter, varav alltså 400 kvadratmeter tillhör nybyggnationen. Beräknat tillträde är under första kvartalet 2018.

Ny hyresgäst söks
Vad som händer med lokalerna på Nordhagsvägen som Folktandvården lämnar är i dagsläget inte klart. Det är Göteborgslokaler som förvaltar dem.
– Det finns inga klara planer i nuläget på vad som kommer att hända i lokalen. Dock är det så att Närhälsan hyr hela lokalen och tandläkaren i sin tur har hyrt av dem. Planen är därför, från Göteborgslokalers sida, att försöka hitta en bra hyresgäst vars verksamhet passar bra ihop med Närhälsans, säger Pernilla Falkman Berger, kommunikatör på Förvaltnings AB Göteborgslokaler.

Henrik Edberg

Kommentarer

(0)

Skriv kommentar

Ange båda orden med eller utan mellanslag.
Du kan ange både små och stora bokstäver.
Kan du inte läsa denna? Visa ny säkerhetskod

Ange säkerhetskoden här:

Läs våra kommentarsvillkor

Tipsa en vän

Extrakolumn

Visit Öckerö 2018

Öckerö-Tidningen

E-tidning | Arkiv

E-Tidning för Android

E-Tidning för iOS