Huvudkolumn

Publicerad 2017-01-27 07:47 Skriv ut Tipsa en vän

Förstärkt bevakning på mellanboendet för nyanlända på Lilleby camping

Stämningen har varit lugn på mellanboendet för nyanlända på Lilleby camping sedan gårdagens händelser då ett misstänkt föremål hittades. Under onsdagskvällen fanns stadsdelens krisstöd på plats för att prata med de boende. De kommer även vara på plats torsdag kväll och under de följande dagarna ifall behov finns.

– Vi tar händelsen på största allvar och kommer vidta de åtgärder som krävs för att de som bor på campingen och närmaste grannar ska känna sig trygga, säger stadsdelsdirektör Sergio Garay.
Idag träffades representanter från Göteborgs Stad, polisen och Svenska semesterhem, som driver boendet, för att tillsammans diskutera situationen. I samråd med polisen kommer bevakningen av boendet att förstärkas. Stadsdelsförvaltningen, polisen och platschefen på campingen kommer fortsatt att ha kontinuerlig dialog för att kunna vidta nödvändiga åtgärder.
Stadsdelsnämndens ordförande Jahja Zeqiraj (S), ser allvarligt på det som hänt.
– Det som hänt på Lilleby Camping är tragiskt och det är tur att ingen kom till skada. Vi kommer agera och göra vad vi kan för att öka tryggheten i Lilleby. Hot och våld kommer vi aldrig att acceptera i någon form eller yttring, säger Jahja Zeqiraj.

Relaterad information

Faktaruta

För frågor kontakta:

Sergio Garay , stadsdelsdirektör SDF Västra Hisingen
Tel: 031 - 366 60 02, E-post: sergio.garay@vastrahisingen.goteborg.se
Jahja Zeqiraj  (S), stadsdelsnämndens ordförande Tel: 031-368 10 02, E-post: jahja.zeqiraj@kommunfullmaktige.goteborg.se

Tidigare artiklar

Misstänkt farligt föremål hittat på Lilleby Camping, januari 2017

Kommentarer

(0)

Skriv kommentar

Ange båda orden med eller utan mellanslag.
Du kan ange både små och stora bokstäver.
Kan du inte läsa denna? Visa ny säkerhetskod

Ange säkerhetskoden här:

Läs våra kommentarsvillkor

Tipsa en vän

Extrakolumn

Visit Öckerö 2018

E-tidning web

E-Tidning för Android

E-Tidning för iOS