Huvudkolumn

Publicerad 2018-02-20 14:12 Skriv ut Tipsa en vän
Topp tre i Sverige
Topp tre i Sverige

Ni kanske förväntar er ett super duper mega långt matchreferat där jag i punkt och pricka beskriver hur varje mål gick till i semifinalen mot Älvsjö AIK FF men icke för just nu ska vi njuta av att vi Torslanda IK Futsal U-17 är trejde bäst i Sverige på futsal.

Futsal2

Vi ledare kan inte med ord beskriva den tacksamhet vi känner jämnt emot er spelare i U-17 truppen. Hade det inte varit för just dig så hade vi inte kunnat nå hit som vi nådde i helgen.
Glöm gamla fördomar om att ni är -01 truppen som haft det lite svårt med positiva resultat under eran uppväxt, för vet ni vad - Pojkar -01 har varit en tickande bomb som exploderade i helgen. Och vilken explosion det var. Ni har motbevisat varenda tvivlare, inklusive er själva.
Att vi först via DM-seger i Göteborg tog oss vidare till regionalt gruppspel i Norrköping var något vi alla hade drömmar och visioner om. Men det är en sak att drömma och sedan genomföra, men som ni genomförde det:
Torslanda IK - Smålandsstenars GOIF 1-1
Torslanda IK - IK Sleipner IF 4-3
Torslanda IK - Ulricehamns IFK 4-1

En sagovärld
När glädjeyran väl lagt sig efter gruppsegern i Norrköping så var det precis som att samtliga spelare i truppen gått in i någon slags sagovärld, en värld där allt var möjligt om vi bara gjorde samma sak som vi gjort i Norrköping.
Vi förstod att det skulle bli svårt att upprepa samma magi igen i och med att vi blev lottade i en grupp med Jönköpings Södra IF, Bele Barkarby IF samt Kubikenborgs IF.  Men plötsligt så trodde till och med ni spelare på er själva och att ni skulle fixa det.
Väl nere i Helsingborg fick ni det bevisat för er, något som vi ledare sagt till oss själva under ett längre tid...”Når vi bara våran fulla potential så är vi bland de bästa i Sverige”
Vi tar oss till en SM-semifinal, där vi ställs mot ett duktigt Älvsjö AIK FF. Killarna gör en bra match men det syns att gårdagens tuffa matchande tar ut sin rätt ju längre matchen lider mot sitt slut. Älvsjö vinner rättvist men man kan inte sluta upprepa meningen tänk om vi satt våra chanser eller haft lite mer stolpe in i semifinalen.
Älvsjö AIK FF ställs mot Bele Barkarby FF i finalen, ett Bele Barkarby som i sin semifinal gått och besegrat FBK Karlstad med 8-2. Bele Barkarby vinner finalen med 6-4, exakt samma Bele Barkarby som vi under lördagen slog med 2-0.

Viktor Jansson

Relaterad information

Vägen till SM-slutspel

Göteborgs DM:
Torslanda IK - Gunnilse 4-0
Öckerö IF - 4-1

Regionalt slutspel:
Torslanda IK - Smålandsstenars GOIF 1-1
Torslanda IK - IK Sleipner IF 4-3
Torslanda IK - Ulricehamns IFK 4-1

SM Gruppspel:
Torslanda IK - Jönköpings Södra IF 3-5
Torslanda IK - Kubikenborgs IF 6-0
Bele Barkarby FF - Torslanda IK 0-2

SM-Semifinaler:
Älvsjö AIK FF - Torslanda IK 2-4
Bele Barkarby FF - FBK Karlstad 8-2

SM-Final:
Bele Barkarby FF - Älvsjö AIK FF 6-4

Kommentarer

(0)

Skriv kommentar

Ange båda orden med eller utan mellanslag.
Du kan ange både små och stora bokstäver.
Kan du inte läsa denna? Visa ny säkerhetskod

Ange säkerhetskoden här:

Läs våra kommentarsvillkor

Tipsa en vän

Featurekolumn

E-Tidning för Android

E-Tidning för iOS

Extrakolumn

Visit Öckerö 2019

Öckerö-Tidningen

E-tidning | Arkiv