Huvudkolumn

Publicerad 2013-01-30 11:25 Skriv ut Tipsa en vän
De båda finallagen prydda med medaljer och även tilldelade varsin pokal.

De båda finallagen prydda med medaljer och även tilldelade varsin pokal.


Rekorddeltagande i Handboll i 2:an

En underbar stämning rådde i de båda hallarna i Torslandahallen där Torslandas skolklassturneringen Handboll i 2:an genomfördes på fyra minihandbollsplaner.

Drygt 250 elever genomförde sammanlagt 33 tjugominutersmatcher där spelarna visade upp mer eller mindre stora talanger för handbollsspel. Skolkamrater som inte var med och spelade bildade hejarklackar där Österöd nog hade den största och mest högljudda klacken. Turneringens målsättning var att alla skulle ha roligt, man skulle få möjlighet att träffa andra jämnåriga elever från andra skolor och att de som spelade skulle få pröva på om de vill fortsätta att spela handboll i Torslanda HK:s regi. Redan nu i helgen fanns flera nya deltagare i flickornas träning på söndagen och pojkarnas på lördagen. Fler är välkomna att pröva på.
Matcherna spelas så att i första tiominutershalvleken mötte flickor flickor och i andra pojkar pojkar med fyra utespelare och en målvakt i vardera laget. Domare och funktionärer var spelare från klubben som går i högstadiet vilka skötte sig med den äran. Efter spel i tre olika grupper mötte åtta lag i kvartsfinaler. Därefter mötte Lillebyn Kojan Björlanda 2C och Skutehagen 2F mötte Lillebyn Myrstacken i semifinaler. I finalen segrade Skutehagen 2F över Lillebyn Kojan med 11-5. Medaljer delades ut till de båda finallagen som även fick varsin pokal att ställa ut i skolans prisskåp. Diplom kommer att delas ut till samtliga deltagare.
Båda finallagen får nu spela i distriktsfinalen mot andra Göteborgsskolor i Skälltorpsskolan lördagen den 2 mars. Skolhandbollen fortsätter nu med Handboll i 3:an den 28 februari i Torslandahallen där alla Torslandas klasser i år 3 får deltaga.

Bengt Wester

Tipsa en vän

Featurekolumn

E-Tidning för Android

E-Tidning för iOS

Extrakolumn

Visit Öckerö 2019

Öckerö-Tidningen

E-tidning | Arkiv