Huvudkolumn

Publicerad 2017-08-29 13:57 Skriv ut Tipsa en vän
Mattias Adielsson tog tillsammans med sin kartläsare Andreas Johansson andraplatsen i årets femte deltävling av Rally-SM, som i helgen avgjorts i skogarna runt Köping. FOTO: Mattias Adielsson Motorsport

Mattias Adielsson tog tillsammans med sin kartläsare Andreas Johansson andraplatsen i årets femte deltävling av Rally-SM, som i helgen avgjorts i skogarna runt Köping.


Mattias Adielsson körde SM-deltävling

Den femte deltävlingen i årets Rally-SM har körts. Tävlingen Kolsvarundan hade start och mål i Köping och dit begav sig Team Adielsson. Ett bra beslut skulle det visa sig.

Mattias Adielsson kom till start med Andreas Johansson som kartläsare.
– Vi kommer att åka med min nya Mitsubishi EVO. En helt oprövad bil för mig i tävlingssammanhang men det ska bli riktigt roligt att få mäta sig mot de bästa i Sverige igen, säger Mattias Adielsson i ett uttalande dagarna innan start.
Kolsvarundan startade på fredagen från torget i Köping. Under kvällen kördes tre specialsträckor och tävlingen avslutades på lördagen med ytterligare sex specialsträckor. Tillsammans mäter dessa specialsträckor 11 mil.
– Jag vet inte riktigt hur bilen står sig mot de övriga, men vi ska ha roligt och köra så fort vi kan. Det ska bli skönt att få köra en grustävling igen, vi har mest åkt asfalt i år och känner att det är dags att hitta känslan på grus också.
Teamet är nöjda med året så här långt. Seger i både Östersund och i SM-veckan är mer än vad de förväntat sig.
– Vi får se hur farten räcker men vi ska självklart göra vårt bästa. Köping brukar alltid bjuda på bra tävlingar och häftiga vägar så det kommer att bli fränt, säger Mattias Adielsson.

Tuff fajt
Tävlingen bjöd på en riktigt tuff fajt. Tyvärr räckte det inte hela vägen för västkustteamet. Efter 11 mils körning saknades fyra sekunder för att ta hem segern. Fajten mellan segraren, Tobias Johansson, och tvåan, Mattias Adielsson, pågick under hela tävlingen. Johansson lyckades sätta en riktigt bra tid på lördagens första sträcka och sedan jagade Adielsson honom hela dagen. Trots att Mattias och Andreas vann fem av de nio specialsträckorna saknades några futtiga sekunder.
– Vi är ändå riktigt nöjda, allt har fungerat bra. Jag har verkligen försök göra mitt bästa och farten finns där. Det är otroligt inspirerande när vi får en sådan här fajt ända in i mål, man önskar att tävlingen skulle fortsätta ytterligare en dag. Nu får vi analysera tävlingen och se om det går att hitta ännu mera fart till nästa tävling. Det har varit ganska svårt i dag när det började med kraftigt regn som sedan övergick till strålande väder, fästet skiftar så mycket då och det gäller att anpassa sig efter förutsättningar som hela tiden ändras, sammanfattar Mattias Adielsson teamets insats i Kolsvarundan. En Mattias som redan längtar efter revansch.

Chans på medalj
Nu ligger teamet på fjärdeplats i SM och trots två missade deltävlingar finns ändå chansen att avancera. Teoretiskt existerar till och med chansen att ta medalj, kanske även guld.

Conny Åquist

Kommentarer

(0)

Skriv kommentar

Ange båda orden med eller utan mellanslag.
Du kan ange både små och stora bokstäver.
Kan du inte läsa denna? Visa ny säkerhetskod

Ange säkerhetskoden här:

Läs våra kommentarsvillkor

Tipsa en vän

Featurekolumn

E-Tidning för Android

E-Tidning för iOS

Extrakolumn

Visit Öckerö 2019

Öckerö-Tidningen

E-tidning | Arkiv