Huvudkolumn

Publicerad 2018-02-21 10:14 Skriv ut Tipsa en vän
Mattias Adielsson fyra i VM-debut
Mattias Adielsson fyra i VM-debut

Rally Sweden, Sveriges största idrottsevenemang med runt 200 000 åskådare, är Sveriges bidrag till Rally-VM. Tävling körs i norra Värmland och delvis i Norge. Mattias Adielsson gjorde här sin VM-debut.

Rally2

Landslagsföraren Mattias Adielsson kom tillsammans med sin kartläsare Andreas Johansson fyra i klassen WRC2 i Rally Sweden efter en mycket stabil körning under hela rallyt. FOTO Honza Fronek

Landslagsföraren Mattias Adielsson kom tillsammans med sin kartläsare Andreas Johansson fyra i klassen WRC2 i Rally Sweden efter en mycket stabil körning under hela rallyt.
– Det här blev bättre än vad jag kunde drömma om. Vi har haft en problemfri resa och våra tider har varit i närhet med de absolut snabbaste i klassen. Att kunna vara med och utmana i WRC2 är helt fantastiskt, säger en rörd Mattias Adielsson efter målgång.
Rally Sweden har fungerat perfekt för Mattias och Andreas från första metern, när de var snabbast på shakedownen i torsdags, till sista sträckan under söndagen. En höjdpunkt var specialsträcka fyra då de satte tredje snabbaste tiden.
– Riktigt skönt att kunna få till en så bra sträcka och ta en tredjeplats på den. Nu vet vi vad som krävs för att kunna hänga med de bästa och arbetet för att kunna få fler chanser kommer att kännas mycket lättare nu. Ett stort tack till alla som hjälper oss, allas hjälp är lika värdefull för att vi ska nå framåt. Även ett jättestort tack till all fantastisk publik som har hejat på oss under hela helgen, det har verkligen känts att vi haft ett stort stöd, avslutar Mattias Adielsson.

Hamnade i tv
VM-deltävlingen Rally Sweden startade på torsdagen förra veckan och då stod Mattias Adielsson tillsammans med sin kartläsare Andreas Johansson på startlinjen i en Skoda Fabia R5.
 – Vi bestämde oss för några år sedan att 2018 ska vi starta Rally Sweden med en R5 bil i WRC2-klassen. Hela teamet har jobbat efter den planen och här står vi nu med de bästa förutsättningarna som man kan ha i en privat satsning, säger Mattias Adielsson innan start.
Starten skedde med en publiksträcka på travet i Karlstad under torsdagskvällen. Där tog han en sjunde bästa tid och efteråt förklarade han i en tv-intervju att han körde på den säkra sidan i början.
Imponerande lördag
Mattias Adielsson Andreas Johansson gjorde en imponerande insats under lördagen. De körde upp sig till en fjärdeplats i klassen.
– Jag är riktigt nöjd med vår dag. Vi kör stabilt i ett högt tempo utan allt för stora risker. Vi tar ju lite stöd i snövallarna, det måste man ju göra när tempot är så högt. Vi har väl också flugit lite för mycket över något hopp under dagen, men annars har det varit lugnt, säger Mattias.
Tävlingen vanns av Toyotas fabriksförare japanen Takamoto Katsuta i en Ford!
– En otroligt duktig och snabb förare med en stor uppbackning bakom sig, kommenterar Mattias segrarens prestation.

Conny Åquist

Kommentarer

(0)

Skriv kommentar

Ange båda orden med eller utan mellanslag.
Du kan ange både små och stora bokstäver.
Kan du inte läsa denna? Visa ny säkerhetskod

Ange säkerhetskoden här:

Läs våra kommentarsvillkor

Tipsa en vän

Featurekolumn

E-Tidning för Android

E-Tidning för iOS

Extrakolumn

Visit Öckerö 2019

Öckerö-Tidningen

E-tidning | Arkiv