Huvudkolumn

Publicerad 2018-01-31 13:49 Skriv ut Tipsa en vän
"Det finns förutsättningar att få speltid"
"Det finns förutsättningar att få speltid"

Torslanda HK:s superlöfte Nina Dano går till IK Sävehof i sommar.
– Först kändes det overkligt att en så stor och framgångsrik klubb ville ha mig. Men det är förstås riktigt kul, säger hon.

Torslanda HK:s högernia Nina Dano har gjort stor succé i damallsvenskan under innevarande säsong. Med sju matcher kvar att spela har hon gjort 68 mål under sin debutsäsong som senior. Hennes framfart i Torslanda HK och i U17-EM förra sommaren har inte gått de stora svenska klubbarna förbi och nu står det klart att hon efter säsongen lämnar moderklubben Torslanda HK för giganterna från Partille – IK Sävehof.
– Det är allt runt omkring som fick mig att välja Sävehof. Det är en seriös klubb, allt finns på plats vad gäller faciliteter. Sedan är tjejerna som spelar där väldigt duktiga och verkar väldigt trevliga. Det känns också som rätt steg att stanna på hemmaplan i Göteborg när jag fortfarande går i skolan, säger Nina Dano.

Att Sävehof tränas av den svenske förbundskapten Henrik Signell, var det något som bidrog till ditt val?

– Njae, inte direkt. Men det kanske kan vara en fördel att han är förbundskapten.

Vad har du för förhoppningar inför din första tid i Sävehof?

– Jag hoppas att jag kommer in snabbt och bra i laget, och att jag kommer in i tempot och upp i den nivå som de håller. Sedan hoppas jag att lära känna dem som spelar där och hitta tryggheten i laget och i hallen.

Tror du att du får speltid direkt?

– De har ju plockat in mig för att högernian Ida Odén försvinner, så det är klart att jag hoppas… Det finns förutsättningar för att få speltid.

En av Sveriges största talanger
På Sävehofs hemsida beskrivs Nina Dano som en målmaskin, vars underskrift många klubbar har jagat och som Sävehof är glada att ha knutit till sig. Till hemsidan säger huvudtränaren, tillika det svenska damlandslagets förbundskapten Henrik Signell:
– [Nina Dano är] en av Sveriges största talanger och vi är väldigt glada att Nina har valt att komma till oss. En bra skolad spelare med bra fysik som är tongivande i juniorlandslaget. Spelar ett moget spel trots sin unga ålder som vi ser fram emot att utveckla ytterligare.
Nu återstår (minst) sju matcher för Nina Dano i Torslanda HK i damallsvenskan innan hon ansluter till Sävehof.

Hur ser du på THK:s avslutning av serien?

– Jag hoppas att vi fortsätter som vi gjort innan, att vi kanske till och med får kvala. Att avsluta med en kvalmatch skulle inte vara fel. Jag kommer såklart göra mitt allra bästa.
– Det är min moderklubb så det kommer vara lite jobbigt att lämna efter 12-13 år, säger Nina Dano.
Torslanda HK ligger för närvarande på tredje plats i damallsvenskan med 18 poäng, efter Tyresö (22 poäng) och seriesuveränerna Kungälv (28 poäng).

Henrik Edberg

Kommentarer

(0)

Skriv kommentar

Ange båda orden med eller utan mellanslag.
Du kan ange både små och stora bokstäver.
Kan du inte läsa denna? Visa ny säkerhetskod

Ange säkerhetskoden här:

Läs våra kommentarsvillkor

Tipsa en vän

Featurekolumn

E-Tidning för Android

E-Tidning för iOS

Extrakolumn

Visit Öckerö 2019

Öckerö-Tidningen

E-tidning | Arkiv