Huvudkolumn

Publicerad 2017-10-24 09:01 Skriv ut Tipsa en vän
Vilt i trafiken
Vilt i trafiken

Hej alla läsare
Denna vecka skriver jag lite om vilt i trafiken. Hittills i år har åttioett rådjur trafikdödats i Torslanda och på öarna. Lagen säger att du har en skyldighet att anmäla om du kört på ett djur. Mycket viktigt att du märker ut platsen om eftersöksjägare måste anlitas. Vår ledningscentral har kartor som visar vem som är jakträttsinnehavare och kontaktperson. De åker sedan ut för att ta hand om det skadade eller dödade djuret.

Älgolyckorna har minskat och vildsvin har vi inte så många av vare sig på öarna eller Hisingen. När älgarna brunstar har de en större rörlighet vilket ökar risken för olyckor. I gryning och skymning är det störst risk. Jägarna gör en stor insats för att hålla ner stammen av rådjur och älg och därmed minska olyckorna. Märker ibland att intressen krockar när jägare och friluftsmänniskor ska vistas i samma område.
Fick förmånen att följa ett jaktlag förra onsdagen. Där var det ordning och reda. Ingen fick lämna sitt tilldelade pass utan medgivande av jaktledare. Skjutriktningar var angivna. Allt fokus på säkerhet. Hur gick det då? En älg blev fälld.
I torsdags kväll fick jag träffa föräldrar på Trulsegårdsskolan. Deras barn går i årskurs nio och hade gjort ett arbete om alkohol och narkotika. Jag berättade att de har ungdomar de kan vara stolta över. Det menar jag för så är det. Att det sedan blir ett antal ungdomar som trots varningar och upplysning ändå använder narkotika vet jag inte  vad vi ska göra åt. Jag frågade en pojke om detta. Han skulle ju bara testa och trodde inte han skulle fastna i missbruket. Det trodde inte heller den pojken som gick ut på Trulse för tio år sedan. För en månad sedan dog han i en överdos.
Allt för denna gång!

Christer Melvinsson

Kommentarer

(0)

Skriv kommentar

Ange båda orden med eller utan mellanslag.
Du kan ange både små och stora bokstäver.
Kan du inte läsa denna? Visa ny säkerhetskod

Ange säkerhetskoden här:

Läs våra kommentarsvillkor

Tipsa en vän

Extrakolumn

Visit Öckerö 2018

Öckerö-Tidningen

E-tidning | Arkiv

E-Tidning för Android

E-Tidning för iOS