Huvudkolumn

Publicerad 2018-09-12 09:15 Skriv ut Tipsa en vän
Vandalism vid Vännplatsen
Vandalism vid Vännplatsen

Hej alla läsare

En butik fick i helgen besök av tre gossar. Det blev oroligt i butiken varför en av de anställda bad pojkarna lämna. Det föll inte i god jord varför en av killarna gav sig på den butiksanställde med knytnävslag. Utmärkt film på händelsen och alla tre identifierade. Jag är inte förvånad när jag ser vem som är gärningsman. Det är inte första gången du besöker oss som misstänkt.

Vännplatsen har bekymmer. Människor i Torslanda skänker oerhört mycket saker. Det ställs utanför butiken när inte personal är på plats. När personal kommer ser de hur människor lagat mat utanför butiken. De har använt porslin som har skänkts för att äta på. Tror ni dom diskade efter sig? Kläder har rivits ur plastsäckar och det som ratats har slängts på marken. 

Förra veckan hade jag kommunen med mej och vi bärgade bilar och husvagnar som människor bor i. Var tror ni de har sina hygienutrymmen? På dagtid får våra butiker de besöken. Efter stängning är det naturen som de uppsöker. Kostnad för bortforsling av fordon och städning sköter kommunen på skattebetalarnas bekostnad.

Några siffror i dagsläget som kan intressera. Villainbrott är arton fram till dagens datum. Mopeder är tjugofem. Amhults resecentrum och pendelparkeringen Skra Bro är utsatta. Cyklar är etthundratre anmälda och där vet jag att mörkertalet är stort. Specifikt elcyklar har jag inga siffror på. Vore bra med en egen brottskod då priserna på de effektiva cyklarna har priser som på en begagnad bil.

I Torslanda har vi nu ett antal ynglingar som använder sina A-traktorer som vanliga personbilar. Dagligen får jag klagomål på er framfart. Kommer jag på er och det går fortare än 30 km/h hjälper det inte att sitta och gråta när jag omhändertar ert körkort. Nu har ni fått er varning.

Allt för denna gång!

Christer Melvinsson

Kommentarer

(0)

Skriv kommentar

Ange båda orden med eller utan mellanslag.
Du kan ange både små och stora bokstäver.
Kan du inte läsa denna? Visa ny säkerhetskod

Ange säkerhetskoden här:

Läs våra kommentarsvillkor

Tipsa en vän

Featurekolumn

E-Tidning för Android

E-Tidning för iOS

Extrakolumn

Visit Öckerö 2019

Öckerö-Tidningen

E-tidning | Arkiv