Huvudkolumn

Publicerad 2017-11-28 14:14 Skriv ut Tipsa en vän
Tre omhändertagna körkort
Tre omhändertagna körkort

Hej alla läsare!
Förra veckan hade vi hastighetskontroll vid Högåsa på Kongahällavägen. Vi stod under en timma och fick ta hand om tre körkort. Då har du kört mer än åttio kilometer på femtiosträcka. Böterna vid så hög hastighet är fyratusen kronor. Vi omhändertar körkortet i avvaktan på att trafikverket ska bestämma spärrtiden.

Tittade just på ett ärende angående misshandel i vårt område. Den skedde första september i år och när det handlar om ungdomar vill de helst att allt skulle varit klart i går. Det är oerhört mycket arbete som ska göras innan ett ärende kommer till tingsrätten. Advokater, målsägarbiträde, analyser som ska till Linköping, förhör och mycket, mycket mer. Noggrannhet är ett måste om ärendet ska hålla i rätten. Tror detta ärende kommer upp första kvartalet nästa år.
Har skrivit om viltolyckor och nu är antalet nittio-tre. 2015 och 2016 var det sextiofem per år. Ökningen tror jag beror på skyldigheten att anmäla.
I torsdag satt jag i möte med räddningstjänsten i Torslanda. Vi träffas varje vecka för att stämma av händelser i vårt område. Denna gång fick de stort larm ut till Volvo.

Barand

Femtio meter från en bensinstation stod en mindre lastbil som värmde asfalt i en tunna på flaket. Asfalten tog eld och chauffören lyckades inte släcka. När vi kom till platsen brann det ordentligt och räddningsledaren hade säkerhetsavstånd på trehundra meter. Trots våra avspärrningar kröp människor under och skälen till detta var många. De skulle med bussen eller var på väg till jobbet. När vi berättade om explosionsrisken så var ändå svaret, ”Jag skulle bara”. Undrar hur många gånger jag hört den frasen under trettiotre år.  
Allt för denna gång!

Christer Melvinsson

Kommentarer

(0)

Skriv kommentar

Ange båda orden med eller utan mellanslag.
Du kan ange både små och stora bokstäver.
Kan du inte läsa denna? Visa ny säkerhetskod

Ange säkerhetskoden här:

Läs våra kommentarsvillkor

Tipsa en vän

Extrakolumn

Visit Öckerö 2018

Öckerö-Tidningen

E-tidning | Arkiv

E-Tidning för Android

E-Tidning för iOS