Huvudkolumn

Publicerad 2017-08-29 11:30 Skriv ut Tipsa en vän
Trafikveckan genomförd
Trafikveckan genomförd

Hej alla läsare!
Då har vi genomfört trafikveckan med inriktning på hastighet. Resultatet blev etthundrafemtioåtta ordningsbot, arton omhändertagna körkort. Körkortet blir omhändertaget om du kör 51 på 30-sträcka eller 81 på 50-sträcka. Polisen omhändertar körkortet i avvaktan på körkortsmyndighetens beslut. Sedan tillkom ett antal rattfyllerier och även andra trafikbrott.

Hur gick det då vid mopedkontrollen på Torslandaskolan? Mycket glädjande. Alla hade hjälm. Alla hade körkortet med sig. Att det sedan kom två gossar gående till skolan är en annan sak. De blev varnade och fick i stället för mopeden ta en stärkande promenad.
En yngre flicka var på väg till Bulycke när en man stoppade henne för att fråga efter vägen. Han försökte locka in henne i bilen men lyckades inte. När flickan gick ropade han efter henne. När hon vände sig om hade han dragit ner byxorna och visade sitt könsorgan. Mycket obehagligt för flickan att råka ut för detta. Ridklubben har gått ut med info på sin hemsida. Polisen jobbar vidare och hoppas lösa detta.
Ett gäng gossar från centrala Hisingen tog bussen till Torslanda. De bar sig så illa åt på bussen att chauffören slängde av dem. Han blev då spottad i ansiktet. Gärningsman identifierad. En flicka på bussen blev verbalt utsatt där pojkarna talade om vad de ville göra med henne. Anmälan gjord och gärningsman identifierad.
Pojkarna hade sedan försökt tvinga en pojke att överlämna sin moped men de misslyckades. Polisen kommer till platsen och kan filma och identifiera alla pojkar. Detta då många poliser utrustats med kroppsburna kameror.
Allt för denna gång!

Christer Melvinsson

Kommentarer

(0)

Skriv kommentar

Ange båda orden med eller utan mellanslag.
Du kan ange både små och stora bokstäver.
Kan du inte läsa denna? Visa ny säkerhetskod

Ange säkerhetskoden här:

Läs våra kommentarsvillkor

Tipsa en vän

Featurekolumn

Extrakolumn

Visit Öckerö 2018

Öckerö-Tidningen

E-tidning | Arkiv

E-Tidning för Android

E-Tidning för iOS