Huvudkolumn

Publicerad 2018-04-17 16:21 Skriv ut Tipsa en vän
Trafikvecka med inriktning hastighet
Trafikvecka med inriktning hastighet

Hej alla läsare!
Denna vecka är särskild trafikvecka med inriktning hastighet. I medborgarlöftet för Västra Hisingen utlovades minst tio kontroller. Vad gäller Lundby gjordes sjuttiofem kontroller och femhundrafem personer rapporterades.

Fyra gånger fler än motsvarande period 2016. Åttiosju personer rapporterades för rattfylleri och etthundratjugosju för drograttfylleri. Drograttfylla har ökat tjugoåtta procent jämfört med året innan. Siffror för området kring Volvo och Torslanda får jag återkomma till.
Många reagerade förra veckan då helikopter samt flera polisenheter var igång i området söder om flygtornet. En mörk SUV har gäckat oss vid flertalet tillfällen. De har tagit sig in på ställen som har varor till högt godsvärde. De har sågat sig in och försvunnit från platserna i hög fart. Flyktbilen har en så bra motor att vi inte hängde med. Denna gång greps två personer, bilen kunde säkras och gods från sista kuppen tas i beslag.
I Hjuvik/Hällsvik har personer knackat dörr. De frågar om man vill slippa reklam i Tv. Dessa  personer är ok. Jättebra att människor hör av sig. Be alltid om legitimation när någon knackar på er dörr.
I veckan råkade en kvinna ut för en obehaglig sak. Familjen hade lämnat huset och hon var kvar ensam hemma. När hon kommer ner är ytterdörren olåst. När hon kommer till toaletten är den dörren låst. Jag rings till platsen. Öppnar dörren med mejsel. VAD HITTAR JAG DÄR? Det kommer i nästa veckas spalt.
Allt för denna gång!

Christer Melvinsson

Kommentarer

(0)

Skriv kommentar

Ange båda orden med eller utan mellanslag.
Du kan ange både små och stora bokstäver.
Kan du inte läsa denna? Visa ny säkerhetskod

Ange säkerhetskoden här:

Läs våra kommentarsvillkor

Tipsa en vän

Extrakolumn

Visit Öckerö 2019

Öckerö-Tidningen

E-tidning | Arkiv

E-Tidning för Android

E-Tidning för iOS