Huvudkolumn

Publicerad 2017-10-10 10:11 Skriv ut Tipsa en vän
Tack till alla goda krafter i Torslanda
Tack till alla goda krafter i Torslanda

Hej alla läsare!
Natten mot tisdag hade vi åter kontroll vid ytterhamns-motet. Denna gång blev två av med körkortet. Högsta hastighet var femtiofyra km/h över gällande. Vi fortsätter kontrollerna.

Flera läsare har hört av sig angående s k drönare som flugits i området Hjuvik/Hällsvik. Bl a hade föraren flugit så sent som ettiden på natten. Transportstyrelsen har bestämmelser hur och var man får flyga. Du måste hela tiden ha din drönare inom synhåll. Du ska alltså kunna se den med dina egna ögon, inte kamerans. Sedan skriver transportstyrelsen att man ska visa HÄNSYN och inte fotografera människor som inte gett lov till detta. Förstår oron hos dem som tror att drönare används för att se om huset är tomt. Vet om en husägare som tog sitt hagelgevär och sköt ner en drönare som han blev irriterad över. Inget jag rekommenderar. Du som vet med dej att du flugit din drönare i området Hjuvik/Hällsvik ska ta dej en ordentlig funderare vad du håller på med.
Nu har de sista flyktingarna lämnat Lilleby Camping. När vi innan starten läste alla plumpa inlägg om att låsa fast utemöbler och hålla sina döttrar hemma ser vi att inget kunde vara mera fel. Av alla människor som bott där är det en person som vi lagfört för ett snatteri. I stället har jag träffat människor som försöker få en nystart och dessutom varit ivriga att etablera sig och göra rätt för sig. Tack till alla goda krafter i Torslanda som gjort det möjligt för många av flyktingarna att komma vidare.
Björlandabo som hade ensamkommande flyktingpojkar är också tomt. Alla har flyttat.
På Öckerö genomfördes en mopedkontroll vid en  skola som en del i medborgarlöftet. En gosse försökte smita från kontrollen. Bar sig inte bättre än att han krockade med en bil. Stannade tack och lov med skrapmärken. Dessa kontroller kommer att fortsätta då vi haft en sommar på öarna som varit en plåga för många boende. Detta för att de unga mopedåkarna inte vet vad hänsyn är.
I en båthamn på öarna var tjuvar i farten. De hade lossat och burit iväg två båtmotorer. De blev påkomna av väktare och fick lämna kvar godset. Hade båtägarna tagit av motorkåpan? Svaret är nej.
Allt för denna gång!

Christer Melvinsson

Kommentarer

(0)

Skriv kommentar

Ange båda orden med eller utan mellanslag.
Du kan ange både små och stora bokstäver.
Kan du inte läsa denna? Visa ny säkerhetskod

Ange säkerhetskoden här:

Läs våra kommentarsvillkor

Tipsa en vän

Featurekolumn

Extrakolumn

Visit Öckerö 2018

Öckerö-Tidningen

E-tidning | Arkiv

E-Tidning för Android

E-Tidning för iOS