Huvudkolumn

Publicerad 2017-09-26 11:49 Skriv ut Tipsa en vän
Ta bort motorkåpan så får ni behålla motorn
Ta bort motorkåpan så får ni behålla motorn

Hej alla läsare
Bilden under visar tre båtmotorer med ett värde av cirka trehundratusen kronor. Tyvärr kommer någon eller alla bli stulna. Propeller är borttagen på någon av dem men det kommer inte att räcka. Lyssna nu: ta bort motorkåpan så får ni behålla motorn. En kåpa kostar tiotusentals kronor. Tjuven har inte energi att skaffa nya kåpor.Nu kommer jag inte att tjata om detta mer.

Båtmotorer

Räknade mopeder vid våra högstadieskolor under förra veckan. Strax över etthundra mopeder vid tre högstadieskolor. Vid pendelparkeringarna ytterligare ett tjugotal. Jag påstår att nästan alla mopeder är i det skick de skall vara. Tråkigt bara att ägarna hela tiden måste vara rädda för tillgrepp. I år har tjugonio mopeder stulits.
Cyklar är ännu värre. Åttionio cyklar har anmälts. Hur stort mörkertalet är har vi ingen aning om. Cyklar är i dag hur dyra som helst. Såg en häromdagen som ägaren betalat mer än trettio-tusen kronor för. Då måste man bära med cykeln in i hemmet för att behålla den.
Klagomålen om trafik i bussfilen vid Vikans kross fortsätter. Likaså höga hastigheter. Kontroll vid Ytterhamnsmotet ett kvällspass förra veckan renderade i tre omhändertagna körkort. Vi kommer att fortsätta med kontrollerna men har många fler arbetsuppgifter. Det som ligger närmast är demonstrationerna på lördag. Om detta har många åsikter. Jag också. Det lämpar sig dock inte i tryck. Konstaterar att vi i Sverige ska vara oerhört glada att vi har yttrandefrihet och åsiktsfrihet. Polisen har till uppgift att se till att dessa viktiga grundlagar kan efterlevas. Jag är stolt över mina kollegor som arbetar på lördag. De står längst fram för att människor ska få framföra sina åsikter. Tyvärr denna gång med en stor risk att själva komma till skada. Ska vi poliser behöva känna den oron när vi går till arbetet?
Allt för denna gång!

Christer Melvinsson

Kommentarer

(0)

Skriv kommentar

Ange båda orden med eller utan mellanslag.
Du kan ange både små och stora bokstäver.
Kan du inte läsa denna? Visa ny säkerhetskod

Ange säkerhetskoden här:

Läs våra kommentarsvillkor

Tipsa en vän

Featurekolumn

Extrakolumn

Visit Öckerö 2018

Öckerö-Tidningen

E-tidning | Arkiv

E-Tidning för Android

E-Tidning för iOS