Huvudkolumn

Publicerad 2018-08-29 11:34 Skriv ut Tipsa en vän
Sex omhändertagna körkort
Sex omhändertagna körkort

Hej alla läsare!

Vi lyckades genomföra tre hastighetskontroller under trafikveckan i område Torslanda. Vid Lillebyskolan blev tio rapporterade. Torslandaskolan tre. Högåsa sex. Glädjande nog blev ingen av med körkortet. Sammanlagt rapporterades etthundrasex trafikanter på Hisingen och sex körkort omhändertogs.

Flera som parkerar på våra pendelparkeringar har hört av sig. Någon borrar hål i bensintankar och tömmer bilarna på bränsle. Gissar på ungdomar som inte har råd att köpa bensin. Detta ofog blir oerhört kostsamt för den enskilde bilägaren och bilen måste vara på verkstad i flera dagar innan ny tank blir beställd.

Tillsammans med kommunen har vi bärgat ett antal bilar som människor använt som bostad. Regelverket säger att om bilen är felparkerad och har över femtusen i obetalda p-böter får vi ta den. Vi tog tre bilar vid ”Röda ladan” intill kyrkan i Amhult. Två bilar bakom korvkiosken där den ena bilen hade över hundratusen i obetalda böter. Efter vi tagit bilen måste den ställas upp på uppställningsplats och ägare beredas möjlighet att lösa ut sin bil vilket nästan aldrig sker. Kostsamt för polismyndighet och kommun.

Ett par i Björlanda fick en obehaglig upplevelse. De vaknade mitt i natten av att de hörde att någon var inne i huset. När de kommer in i ett rum sitter en kvinna i deras soffa. Hon hade dragit av sig byxorna och satt och urinerade i soffan. Kvinnan var vad vi kallar ”urståndsfall”, så berusad att hon inte visste var hon var. Familjen lyckades få ut kvinnan. Soffan förstörd och parketten hade rest sig. Hur kom kvinnan in? Familjen hade glömt låsa dörren.

Allt för denna gång!

Christer Melvinsson

Kommentarer

(0)

Skriv kommentar

Ange båda orden med eller utan mellanslag.
Du kan ange både små och stora bokstäver.
Kan du inte läsa denna? Visa ny säkerhetskod

Ange säkerhetskoden här:

Läs våra kommentarsvillkor

Tipsa en vän

Featurekolumn

E-Tidning för Android

E-Tidning för iOS

Extrakolumn

Visit Öckerö 2019

Öckerö-Tidningen

E-tidning | Arkiv