Huvudkolumn

Publicerad 2018-12-05 10:37 Skriv ut Tipsa en vän
Så skyddar du dig
Så skyddar du dig

Hej alla läsare

Nu kommer min årliga varning inför julhandeln. Hittills i år har etthundrasju anmälningar om bilinbrott inkommit till polisen. December är tyvärr en månad som sticker ut. De anmälningar jag redovisar gäller bara Torslanda. Hur skyddar man sig? 

  • Gärna lämna någon kvar i bilen som vaktar. 
  • Inte har varor synliga i bilen. 
  • Parkera där många människor rör sig och har upplyst p-plats.

Trots att man genomför allt detta kommer det ändå finnas de som råkar illa ut. Tråkigt men sant.

Burger King har jag skrivit om. Trodde inte det var så illa som jag nu fått beskrivit för mej. Nu blir det kameraövervakning. Vi skulle ju haft en ungdomsgård sedan lång tid tillbaka. Vad förseningen beror  på vet jag inte. Nu förtydligar jag budskapet. Burger King är för matgäster. De som arbetar där ser gärna att Du använder sittplatserna och har din mat på bordet. Inte blöter servetter i vatten och kastar på tak och övriga matgäster. Är det så illa? Ja tyvärr. Talade med deras personalchef för Sverige. EN Burger King i Sverige hade liknande problem och det var i Malmö.

Fått flera filmer med ungdom som kör moped och A-traktor på ett tråkigt sätt. För att jag ska kunna lagföra måste jag ta dem under färd. Nu stannar det vid samtal med förare och förälder. Föräldrarna blir tacksamma när jag hör av mej. Tyvärr är det många ungdomar som ljuger för sina föräldrar. Sista filmen jag fick var trimmad moped med två personer på. Ingen regskylt. Ingen belysning. Kanske någon förälder som väntade? Du vill väl inte det ska stå en präst och polis utanför när du öppnar dörren? Ta tag i att kontrollera era barns fordon. Samma sak med reflexer och belysning hos de mindre barnen.

I helgen stals en båt på trailer i Björlanda. Fyrtiotvå båtmotorer har försvunnit från våra hamnar under året. Ett tråkigt rekord.

Allt för denna gång!

Christer Melvinsson

Kommentarer

(0)

Skriv kommentar

Ange båda orden med eller utan mellanslag.
Du kan ange både små och stora bokstäver.
Kan du inte läsa denna? Visa ny säkerhetskod

Ange säkerhetskoden här:

Läs våra kommentarsvillkor

Tipsa en vän

Featurekolumn

E-Tidning för Android

E-Tidning för iOS

Extrakolumn

Visit Öckerö 2019

Öckerö-Tidningen

E-tidning | Arkiv