Huvudkolumn

Publicerad 2017-09-06 13:14 Skriv ut Tipsa en vän
Rån och misshandel
Rån och misshandel

Hej alla läsare!
Börjar med det sexuella ofredandet vid Bulycke ridklubb. Tack vare flera uppmärksamma medborgare fick jag till slut ett registreringsnummer. Gärningsmannen är identifierad och utredaren kallar nu till förhör.

Helgen som gick hade vi en mycket ful misshandel där upp till ett tiotal gärningsmän (snorungar som stärkt sig med alkohol) hoppar på en ensam pojke. De öser slag och sparkar över honom. Kände ni er tuffa då? Två personer grips. Bevisläget är gott trots att gärningsmännen säger att blod de har på händer och kläder kommer från eget näsblod. Du förälder som satt med vid förhör, hur tänker du när du hör ditt eget barn sitta och ljuga hos polisen? Vad tror du kommer att hända din son om han fortsätter så här? Mina kollegor reagerade över ett mycket dåligt uppträdande när han satt i polisbilen. Mycket tråkigt.
Nästa pojke blir rånad på sin mobil med hörlurar. Han blir slagen med en flaska i huvudet. Kvarhållen i två timmar av tre gärningsmän. Varnad för att ta kontakt med polis. Vad blir brotten? Rån, misshandel, olaga frihetsberövande samt övergrepp i rättsak. Får vi tag på er så blir det fängelse då alla var över tjugo år.
På måndagen togs en fjortonåring på Ica Maxi då han snattat en redbull för  tolv kronor. Förälder får ringas till platsen och anmälan till socialtjänsten. Ska allt detta göras för tolv kronor? Ja, jag påstår det är mycket viktigt då den unge inte fattar att han/hon gjort fel.
Allt för denna gång!

Christer Melvinsson

Kommentarer

(12)
 1. отзывы туристов об экскурсии путь к аватару в паттайе [url=https://thailandi.info/pattayya/ekskursii-v-pattaye.html]экскурсии в паттайе цена 2018 [/url]

  экскурсии в паттайе цены coral 2018-03-0319:38:29
 2. Ja Du Christer, är det föräldern eller polisen Du tänker på när det gäller att lära sig " vett och hut"...?

  Göran 2017-09-1318:00:37
 3. Bara en liten kommentar till den här ""Göran"". Jag tycker dina inlägg och dina tyckande är under all kritik, men tror mig samtidigt förstå att du tror dig vara en mycket "bildad,klok" man. Det finns något som heter att man får lära säg att veta "Hut" och att man tar "ansvar" för sina handlingar. Jag ger inte 5 öre för dina kommentarer Christer Lövet Aspgren tycker o står för detta.

  Christer Aspgren 2017-09-1309:49:06
 4. Uttrycket missfirma kan väl misstolkas i detta fallet, men synonymt kan jag föreställa mig att "skada" är mer passande. Ingen här vet ju hur utfallet avlöpt. Ingen med mindre än polismannen, som i form av tjänsteutförande kan ( kunde) ta del av,eller rent konkret frågat vederbörande förälder om känsloförhållandet som efterfrågas av densamme i en insändarspalt, och därefter uttalat sig om förälderns reaktion, och även fått svaret på sin fråga. Konstruktiva förslag som kan stävja brottsligheten är ju något som man verkligen efterlyser, och idén med nattvandrande föräldrar som nämns, är ju ett. Ett annat kanske mera effektivt sätt som jag tror på är nattvandrande poliser.Sådana fanns det faktiskt en gång i tiden Sverige, eller finns det ännu ?

  Göran 2017-09-1115:29:49
 5. Vi kan väl vara överens om att det bara finns förlorare i denna tragiska händelse. Att föräldrarna har missat signalerna är ju naturligtvis en självklarhet. Alternativet vore ju fruktansvärt. Det viktiga är vad föräldrarna gör framledes. Nästa gång finns det liksom inte utrymme för förståelse, om det nu skulle gå så illa att det blir en nästa gång. Deras son var inte ensam förövare. Det vore väl klädsamt att alla föräldrar till förövarna tar kontakt med varandra och försöker få det här gänget upplöst eller i alla fall syssla med något meningsfullt på sin fritid. Dessutom finns det väl inte mer lämpliga vuxna än dessa att medverka i Torslandas nattvandrare.

  jesse 2017-09-1017:35:50
 6. Kan inte läsa mig till i artikeln att polisen ser föräldrarna som medbrottslingar! Inte heller att säger något nedbrytande om föräldrarnas karaktär! Polisen frågar sig vad föräldrarna tänker och känner i denna situation. Och vad de tror detta beteende kan leda till i framtiden? Om nu föräldrar är ovetande om vad deras barn gör så är det väl bara bra att de får reda på det, vaknar upp och agerar. Att sedan föräldrar kan få skuldkänslor är nog bara naturligt eftersom ingen förälder troligtvis tycker om att få reda på tråkigheter vad det gäller barnen. Föräldrar ansvarar för omyndiga barn.

  Pia 2017-09-1016:29:20
 7. Onyktra illstirrata påståenden om föräldrars auktoritet bör inte kommenteras utan att en skälig utredning om respektives hemförhållanden.. Allt klander och förtal som brottslingen Clark Olofssons mor fick utstå, ledde till livslångt fysiskt och psykiskt lidande.Detta trots sonens utomordentliga uppfostran , skolkunskaper och hemförhållanden. M.a.o kan kan irrelevanta verbala uttalanden skada en person för livet. Men det är tydligen något som varken Du eller polisen ifråga har en blekaste aning om. PS: Det finns tillgängligt på närmaste biblotek, enkel, lättfattlig och lättläst litteratur om ämnet i fråga.Inga komplicerade psykologiska omskrivningar. Ta del , det är gratis !

  Göran 2017-09-0916:49:46
 8. Kommentar till Görans kommentar (2017-09-06): En "bra" förälder är inte ovetandes om vad dennes barn gör eller inte gör. Det är det som ett föräldraskap går ut på. Som förälder har man de första åren (0-10) på sig att 1) lägga bra grund för barnet att stå på vad gäller värderingar samt 2) lära känna sitt barn. Om man som förälder till en femtonåring inser att barnet levt "dubbelliv" har föräldern i nio fall av tio gjort ett pissigt jobb. Att "skälla" på polisen som bara levererar fakta visar på ytterligare dåligt omdöme.

  Catharina 2017-09-0820:28:42
 9. Om nu en förälder som helt ovetande om vad som verkligen har hänt, som aldrig har fått någon " signal" om vad barnet ställt till med innan polisen hör av sig och som aldrig märkt av tendenser som beskrivs i artikeln, men som nu faktiskt inträffat, är det då rätt att missfirma och psykiskt belasta en helt nedbruten förälder som " medbrottsling" ? Antar att det inträffade är en förstagångsgärning som föräldrarna aldrig i sitt liv kunde tro skulle ske. Intressant vore att veta hur många ungdomar som lever ett " dubbelliv", ett hemma och ett annat när dom är ute? Innan en polis " sparkar" på en förälder bör den vara insatt i brottslingens hemförhållanden och föräldrats agerande. Ett riktigt " plumpt " påhopp som skadar mer än läker, är milt uttryckt.

  Göran 2017-09-0619:54:18
 10. Var bråkmakarna från Torslanda? Här har ju varit gäng från Biskopsgården och bråkat tidigare.

  Janne 2017-09-0619:33:16
 11. Självklart skall föräldrarna kontaktas. Det är ju faktiskt deras fel att snorungarna bär sig åt som dom gör. Så föräldrar TA ANSVAR FÖR VAD ERA BARN GÖR

  Janne 2017-09-0618:45:54
 12. Ja att ungdomar håller på som de gör är ett skrämmande exempel på hur världen ser ut. Och att kalla på föräldrarna?Helt rätt gjort. Man får lära sig den hårda vägen...

  Annika 2017-09-0614:18:57

Skriv kommentar

Ange båda orden med eller utan mellanslag.
Du kan ange både små och stora bokstäver.
Kan du inte läsa denna? Visa ny säkerhetskod

Ange säkerhetskoden här:

Läs våra kommentarsvillkor

Tipsa en vän

Featurekolumn

Extrakolumn

Visit Öckerö 2018

Öckerö-Tidningen

E-tidning | Arkiv

E-Tidning för Android

E-Tidning för iOS