Huvudkolumn

Publicerad 2018-05-08 12:57 Skriv ut Tipsa en vän
Pojke fick kasta sig i diket
Pojke fick kasta sig i diket

Hej alla läsare!
I måndags fick vi tips om båtmotorer. Någon hade sett två båtmotorer lastas in i en skåpbil. Polis till plats och de lyckas gripa en person. En motor, fyrtaktare på tvåhundrafemtio hk, nästa på hundrafemtio. Sammanlagt godsvärde på över fyrahundratusen kronor. Gärningsmannen saknar hemvist men blev ändå släppt av åklagare. Vi har tre saker som är anhållningsskäl. Saknar adress, kollusionsfara samt recidivfara. Med kollusionsfara menas att du pratar med medgärningsmän innan vi poliser fått hålla förhör. Recidivfara menas att du fortsätter din brottsliga verksamhet. Jag menar att samtliga skäl var uppfyllda på ovanstående gärningsman samt ett stort ekonomiskt värde. Tjuven var lika  förvånad som vi när åklagaren släppte honom.

Förra veckan hade vi en händelse i Nolvik som kunde slutat mycket illa. En traktorförare med släp stannade på en mycket smal väg då han fått möte. Bakom honom stannade en ung mopedist. Traktorföraren backade utan att se sig om. Pojken fick kasta sig i diket och hans moped blev påkörd. Traktorföraren lämnade platsen. Har troligen inte märkt vad som hänt. Kunde slutat mycket illa.
I övrigt har våra skolor fått besök av pojkar från annan stadsdel. De tycker det är okej att bara gå in och hämta en moped. De har vid minst två tillfällen gjort försök att stjäla mopeder under skoltid. Större vaksamhet samt att alltid låsa mopeden är en bra start.
I övrigt har det varit lugnt i vår stadsdel. Lite förvånande då vädret varit bra.
Allt för denna gång!

Christer Melvinsson

Kommentarer

(0)

Skriv kommentar

Ange båda orden med eller utan mellanslag.
Du kan ange både små och stora bokstäver.
Kan du inte läsa denna? Visa ny säkerhetskod

Ange säkerhetskoden här:

Läs våra kommentarsvillkor

Tipsa en vän

Featurekolumn

E-Tidning för Android

E-Tidning för iOS

Extrakolumn

Visit Öckerö 2019

Öckerö-Tidningen

E-tidning | Arkiv