Huvudkolumn

Publicerad 2018-04-10 10:21 Skriv ut Tipsa en vän
Nya kontroller vid Ytterhamnsmotet
Nya kontroller vid Ytterhamnsmotet

Hej alla läsare!
Det har varit ett antal inbrott i bostad på kort tid. Tittar vi sedan årsskiftet har vi haft tio fullbordade villainbrott samt åtta försök. Detta är siffror som ligger ungefär som tidigare år och inget som sticker ut. Betydligt lägre siffror än andra stadsdelar. Inget område i Torslanda som är särskilt drabbat. Spridning över hela stadsdelen.

Ny kontroll vid Ytterhamnsmotet. Denna gång blev tre personer av med körkortet. Västtrafiks app heter visst To Go för er som behöver den. När jag sist parkerade på personalparkeringen vevade en yngling ner rutan och sa till mej: ”Hade inte du stått här hade jag redan varit hemma”. Det säger en del om mentaliteten. Får dagligen vittnesmål där trafikanter berättar hur deras arbetskamrater genar mot trafiken genom rondeller för att komma förbi några bilar. Hur de kör mot trafiken i hög hastighet för att tränga sig in innan trafikljuset. Vi får tyvärr lägga mer tid på övervakningen. Detta hos ett företag som har trafiksäkerhet som varumärke!!!
En yngre förmåga kunde inte låta bli brandlarmet i garaget på Willy´s. Vaktmästaren var snabb och kollade övervakningsfilmen. I förbutiken hittade han pojken som larmat. Han nekade men vaktmästaren höll fast pojken tills pappan kom och fick se bilderna. Pappan undrade om inte vaktmästaren kunde glömma att det var hans son på bilden. Det blev utryckning och utrymning av varuhuset och stora förluster för näringsidkarna. Pappan tog pojken och körde hem i en bil som var avställd. Jag har skrivit till honom om detta men ej fått svar. Räkningen för utryckningen? Åttatusen plus moms. Den får pappan stå för.
Inbrott i bil sker tyvärr varje vecka. Trettio är hittills anmälda. Töm bilen annars hjälper tyvärr tjuven till med detta.
Allt för denna gång!

Christer Melvinsson

Kommentarer

(2)
  1. Några kommentarer till veckans inlägg. 1/ Den där så kallade pappan borde även han få sig en reprimand Sedan borde den så kallade ungen även åtalas för framkallande av fara för annan, (om detta "brott" finns. Vilken far måste jag säga, han vill inte sitt barns bästa, En typ bara andra barn som ställer till det, inte mina barn. Mycket, mycket "dålig pappa" inget föredöme precis, så vet du detta du daltande pappa. Sedan beträffande att folk kör som vildar, instämmer, MEN för skam, ta och titta på hur folk kör, titta på VEM som bildar exempelvis köer på våra leder, det ligger ju för helvete fler bilar i omkörningsfilen än i höger körbana. Detta ÄR en omkörningsfil, idag går ju högerfilen snabbare, med andra ord blir allt galet. Det var/är som en kamrat till mig sa, man borde ha 2 Tv-program i veckan där det i det ena man tog upp ALLA brott som begåtts dit Polisen kunde be om TIPS, alltså ett efterlyst varje typ Torsdag. Som ni själva hörde GW-säga så den som fått fast flest mördare Svin mm under dom senaste 20:e åren, det var INTE själva Polisen, utan Hasse Aro, i efterlyst. Så någon Tv-kanal börja/fortsätt med detta, vi kommer att lösa många brott denna vägen. Nummer 2 sänd även på Tv 1/en gång i veckan ett program om Trafik"Vett" där Polisen filmar exempelvis när just dessa FB ade. mäniskor kör bil galet, där vi får se hur man gör och inte gör. Dessa 2 saker tror jag skulle vara bra både för både underrättad utredning mer empati för berörda, samt ett betydligt större samhällsengagemang, att vi alla hjälptes åt att bli bättre på det vi gör, helt enkelt hjälps åt mer. Det var som en polis talade om för mig en gång, följande Man kom ut på en trafikled och framför dom trängde sig en bil ut i Vänsterfilen- och körde sedan i sina makliga 50 km i timman, det var 70km i timman här. Polisen blinkade, ville få köra om i märk väl omkörningsfilen, men inte!!!!!! När man så kört i nära 2 två- mil kom man äntligen om. Man stoppade bilen/föraren vilken var en lite äldre dam, och frågade henne vad hon sysslade med, varför hon inte gick åt sidan, inte ens för blåljus flyttade hon sig. Hennes svar blev att jag kör ALLTID så här, för då kommer jag i Rätt fil när jag kommer fram, det är såå mycket lättare. Polismannen sade att egentligen skulle ni få böter för det sätt ni kört Istället fick jag 600:- kronor för att kört över en heldragen linje 10 meter innan den heldragna linjen upphört. Så kan det gå, men det var en mycket trevlig och jordnära Polis, så det var värt de. Dessutom gillade han Bruce Springsten som jag hade på min DVD, högt. Detta var mina kommentarer denna veckan, Hälsar Christer o Christer........

    Christer Aspgren 2018-04-1109:47:58
  2. Några kommentarer till veckans inlägg. 1/ Den där så kallade pappan borde även han få sig en reprimand Sedan borde den så kallade ungen även åtalas för framkallande av fara för annan, (om detta "brott" finns. Vilken far måste jag säga, han vill inte sitt barns bästa, En typ bara andra barn som ställer till det, inte mina barn. Mycket, mycket "dålig pappa" inget föredöme precis, så vet du detta du daltande pappa. Sedan beträffande att folk kör som vildar, instämmer, MEN för skam, ta och titta på hur folk kör, titta på VEM som bildar exempelvis köer på våra leder, det ligger ju för helvete fler bilar i omkörningsfilen än i höger körbana. Detta ÄR en omkörningsfil, idag går ju högerfilen snabbare, med andra ord blir allt galet. Det var/är som en kamrat till mig sa, man borde ha 2 Tv-program i veckan där det i det ena man tog upp ALLA brott som begåtts dit Polisen kunde be om TIPS, alltså ett efterlyst varje typ Torsdag. Som ni själva hörde GW-säga så den som fått fast flest mördare Svin mm under dom senaste 20:e åren, det var INTE själva Polisen, utan Hasse Aro, i efterlyst. Så någon Tv-kanal börja/fortsätt med detta, vi kommer att lösa många brott denna vägen. Nummer 2 sänd även på Tv 1/en gång i veckan ett program om Trafik"Vett" där Polisen filmar exempelvis när just dessa FB ade. mäniskor kör bil galet, där vi får se hur man gör och inte gör. Dessa 2 saker tror jag skulle vara bra både för både underrättad utredning mer empati för berörda, samt ett betydligt större samhällsengagemang, att vi alla hjälptes åt att bli bättre på det vi gör, helt enkelt hjälps åt mer. Det var som en polis talade om för mig en gång, följande Man kom ut på en trafikled och framför dom trängde sig en bil ut i Vänsterfilen- och körde sedan i sina makliga 50 km i timman, det var 70km i timman här. Polisen blinkade, ville få köra om i märk väl omkörningsfilen, men inte!!!!!! När man så kört i nära 2 två- mil kom man äntligen om. Man stoppade bilen/föraren vilken var en lite äldre dam, och frågade henne vad hon sysslade med, varför hon inte gick åt sidan, inte ens för blåljus flyttade hon sig. Hennes svar blev att jag kör ALLTID så här, för då kommer jag i Rätt fil när jag kommer fram, det är såå mycket lättare. Polismannen sade att egentligen skulle ni få böter för det sätt ni kört Istället fick jag 600:- kronor för att kört över en heldragen linje 10 meter innan den heldragna linjen upphört. Så kan det gå, men det var en mycket trevlig och jordnära Polis, så det var värt de. Dessutom gillade han Bruce Springsten som jag hade på min DVD, högt. Detta var mina kommentarer denna veckan, Hälsar Christer o Christer........

    Christer Aspgren 2018-04-1109:41:23

Skriv kommentar

Ange båda orden med eller utan mellanslag.
Du kan ange både små och stora bokstäver.
Kan du inte läsa denna? Visa ny säkerhetskod

Ange säkerhetskoden här:

Läs våra kommentarsvillkor

Tipsa en vän

Extrakolumn

Visit Öckerö 2018

Öckerö-Tidningen

E-tidning | Arkiv

E-Tidning för Android

E-Tidning för iOS