Huvudkolumn

Publicerad 2019-03-20 13:26 Skriv ut Tipsa en vän
Nu högaktuellt att skriva om vinterdäck
Nu högaktuellt att skriva om vinterdäck

Hej alla läsare

Reglerna säger att du FÅR ha vinterdäck 1 oktober – 15 april. Du SKALL ha vinterdäck 1 december – 31 mars vid vinterväglag. Vinterväglag råder när vägbanan helt eller delvis är täckt av is eller snö. Vinterdäck får användas även vid annan tid om vädret visar att det behövs. Titta redan nu på sommardäcken. Minsta mönsterdjup är 1,6 mm.

Båtmotorstölderna fortsätter. Redan nu fjorton motorer. I Björlanda fastnade en stöld på film. En nedsläckt bil kör fram och tillbaka på hamnplan för att vakta. Fyra personer lägger fyra timmar för att få loss en motor på tvåhundra-tjugofem hästkrafter. De fyra personerna bär sedan motorn över hamnplan, över ett dike till väntande bil. Godsvärde på mer än trehundranittiotusen kronor. En annan båtägare hade spårsändare men förstod inte funktionen riktigt. När försäkringsbolaget hjälpte honom var motorn redan i Sarajevo.

En ung flicka råkade ut för en obehaglig upplevelse. En bil körde sakta efter henne när hon gick på trottoaren. Föraren körde sedan snabbt fram och stannade snett över trottoaren. En i bilen kom ut och använde google translate i sin telefon. Han undrade vart den ”lilla prinsessan” var på väg. Flickan blev jätterädd och sprang från platsen. Då jag har många duktiga ”vicesheriffer” i stadsdelen så fick jag efter ett par dagar veta var bilen och personerna fanns. På ett mycket tydligt sätt fick personerna veta att de inte längre är önskvärda i Torslanda. Det sista jag såg av dem var när de klev på bussen vid Resecentrum. Bilen hade alla brister och bärgas av kommunen i dag, måndag.

På kort tid har vi haft två olyckor på Kongahällavägen med skolungdom inblandad.  Tack och lov ganska lindriga skador. Tempot i trafiken är högt och oerhört med trafik just den tid alla barn är på väg till skolan.

På en grundskola hade vi föreläsning om droger. Det skickades runt prover och en mamma kände igen lukten från sin son. Det blev urinprov som visade  positivt. Vi har nu fått tag på tre köpare och även säljaren. Ett råd till föräldrar är att vara nyfikna. Ha koll på barnens pengar och mobiler. De som handlade hasch nu fick betala hundra kronor grammet. Det är många fler än vi  tror av våra ungdomar som prövar och det sker oftast när de är 14-15 år.

Allt för denna gång!

Christer Melvinsson

Kommentarer

(0)

Skriv kommentar

Ange båda orden med eller utan mellanslag.
Du kan ange både små och stora bokstäver.
Kan du inte läsa denna? Visa ny säkerhetskod

Ange säkerhetskoden här:

Läs våra kommentarsvillkor

Tipsa en vän

Featurekolumn

E-Tidning för Android

E-Tidning för iOS

Extrakolumn

Visit Öckerö 2019

Öckerö-Tidningen

E-tidning | Arkiv