Huvudkolumn

Publicerad 2018-12-12 11:41 Skriv ut Tipsa en vän
Nattmänniskor ställer till stor oreda
Nattmänniskor ställer till stor oreda

Hej alla läsare

Burger King råkade ut för en händelse i helgen som kunde slutat illa. Två yngre personer gick in på toaletten och satte eld på papperskorgen. De lämnade sedan platsen och tog bussen därifrån. Några gäster upptäckte branden och lyckades släcka. Papperskorgarna hade då smält ner. Byggnaden innehåller även hotelldel och händelsen kunde fått ödesdigra konsekvenser. Särskilt då köket innehåller mycket frityrolja. Vad som rör sig i huvudet på dem som gör så här finns det nog ingen förklaring på. En av personerna precis straffmyndig, den andra fjorton år. Båda överlämnade till förälder samt anmälan till socialtjänsten. Fortsättning följer.

En ung person tog nycklarna till sin förälders bil. Hade inte ålder för körkortsinnehav. Körde sedan till Amhult där tre kompisar blev upplockade. En patrull mötte bilen och reagerade på hög fart samt att föraren av bilen inte bländade av. Kollegorna fick stopp och påträffade en mycket ångerfull förare. En av passagerarna hörde av sig i går och jag ska träffa pojkarna i veckan för samtal. Ska då berätta om en pojke som för flera år sedan gjorde samma sak. Tog nycklarna till sin pappas nya tjänstebil när fadern åkt på semester. Han plockade upp två kamrater. Tuppkammen växte och han körde av vägen och bilen blev skrot. Träffade en mycket blek och dessutom skadad förare på måndagen efter olyckan. Körde honom till vårdcentral med brutet nyckelben. Jag var oerhört tacksam att pojkarna överlevt. Pojken var mest rädd att hans pappa skulle slå ihjäl honom när han kom hem. Så blev ju inte fallet utan fadern var ju tacksam att sonen överlevt. Det blev tingsrätt i detta ärende. Domstolen kom fram till att pojkarna i samförstånd använt bilen. Skuld till försäkringsbolaget blev etthundratusen kronor per pojke.

Fick i fredags tips om ett ställe i Arendal där människor bodde i husvagnar. På plats hittade jag en större täckt släpkärra som var anmäld stulen. Kontakt med målsägare som inte hade tid att hämta fredag eftermiddag. Träffades måndag morgon och släpet fanns inte kvar på plats. Då jag vet vem som bor i en av husvagnarna började jag leta där jag vet han brukar hålla till. På en av platserna hittar jag en helt ny ”foodtruck”. Den var stulen från ett speditionsföretag i hamnen. De hade inte upptäckt stölden ännu. Efter ytterligare letande hittade jag också släpkärran. Nu var den fylld med gods. Bl a  ett bensindrivet elverk som hörde till ”foodtrucken” jag hittat innan. Personer som bor på platser som dessa gamla husvagnar står helt utanför samhället. De är nattmänniskor och ställer till stor oreda på sina nattliga raider. En heldag för polisen att återställa målsägares egendom. Skador på helt ny egendom. Uppfinningsrika är de också.

En grannfastighet till husvagnsparken upptäckte att någon kopplat in sig på deras elnät. Boende i husvagnen hade på något sätt kommit över femhundra meter kabel och på så sätt fått värme och belysningen. 

Vad vill jag säga med ovan berättelse? Hur några få människor kan hålla mig sysselsatt på heltid med att försöka få rättmätiga ägare att återfå sitt gods. Ska i dag träffa kommunen. Min beräknade kostnad för att återställa och städa området där husvagnar och skrotbilar står uppställda landar på mer än hundratusen kronor. Skattepengar som kunde gått till bättre saker.  

Allt för denna gång!

 

Christer Melvinsson

Kommentarer

(0)

Skriv kommentar

Ange båda orden med eller utan mellanslag.
Du kan ange både små och stora bokstäver.
Kan du inte läsa denna? Visa ny säkerhetskod

Ange säkerhetskoden här:

Läs våra kommentarsvillkor

Tipsa en vän

Featurekolumn

E-Tidning för Android

E-Tidning för iOS

Extrakolumn

Visit Öckerö 2019

Öckerö-Tidningen

E-tidning | Arkiv