Huvudkolumn

Publicerad 2018-10-03 11:15 Skriv ut Tipsa en vän
Nästa vecka börjar älgjakten
Nästa vecka börjar älgjakten

Hej alla läsare

De sista veckorna har vi varit i butiker och hanterat unga snattare. En nioåring och två tolvåringar. När jag kommer till platsen är de väldigt ledsna. Inte för att jag kommer. De vet så väl vad föräldrar sagt om detta och vet att föräldrarna blir oerhört besvikna på dem. Hittills i år har det gripits trettiotre snattare i vårt område. Ta gärna upp med era barn vad som händer om de blir tagna. Märker också att ”kompisar” försöker förmå barn att ”snatta” åt dem då de inte vågar själva.

Hummerfisket är i gång. Många har slutat fiska då de inte får ha sina saker i fred. Märker det på anmälningarna då jag ser en ökning från tidigare år.

Nästa vecka börjar älgjakten. Det är väldig rörelse på viltet och det gäller att ta det lugnt i trafiken. Senast nu på morgonen hade en älg gått in på resecentrum i Partille. Den hade någon form av skada och fick avlivas på plats. Viltolyckor i vårt område är femtiotvå. Förra året slutade på etthundratre.

Inbrotten i bostad är fortsatt lågt. Arton anmälda. Under 2017 steg inbrotten drastiskt under oktober-december. December hade en topp på tio inbrott. Var vaksam och be grannar om hjälp med post och annat som kan göra att det ser ut som om någon är hemma.

Allt för denna gång!

Christer Melvinsson

Kommentarer

(0)

Skriv kommentar

Ange båda orden med eller utan mellanslag.
Du kan ange både små och stora bokstäver.
Kan du inte läsa denna? Visa ny säkerhetskod

Ange säkerhetskoden här:

Läs våra kommentarsvillkor

Tipsa en vän

Featurekolumn

E-Tidning för Android

E-Tidning för iOS

Extrakolumn

Visit Öckerö 2019

Öckerö-Tidningen

E-tidning | Arkiv