Huvudkolumn

Publicerad 2017-09-19 09:56 Skriv ut Tipsa en vän
Mörker gör att tjuvar blir mer aktiva
Mörker gör att tjuvar blir mer aktiva

Hej alla läsare!
Båtupptagning är i full gång. I Sverige har det hittills i år stulits tvåtusensjuttioåtta båtmotorer. I vårt område som har ca femtusen båtplatser har det stulits tjugosju motorer. En låg siffra som kan bli ännu lägre om ni tar till er de råd som följer. De som har utombordare kan göra följande: ta hem motorkåpa och propeller. Trä dubbla sopsäckar över motorn för att förhindra kondens. Övriga båtar: töm på allt av värde och lämna båten öppen för att förhindra brytskador.

Nu till dubbdäck. Från första oktober till femtonde april får du ha dubbdäck. Även annan tid om vinterväglag råder. Minsta mönsterdjup skall vara tre mm.
Hittills i år har vi tretton fullbordade inbrott i villa. Så få inbrott har vi inte haft något tidigare år. Nu kommer en känslig tid. Mörker gör att tjuvar blir mer aktiva. Sätt gärna upp rörelsedeckare som tänder en stark lampa. Investera i en kamera inne i huset. Har själv en kamera som larmar när någon rör sig. Kan sedan ta kort om misstänkt rör sig i huset. Kostnaden var så billig som femhundra. Ring mej om ni vill veta var ni ska köpa den.
Allt för denna gång!

Christer Melvinsson

Kommentarer

(0)

Skriv kommentar

Ange båda orden med eller utan mellanslag.
Du kan ange både små och stora bokstäver.
Kan du inte läsa denna? Visa ny säkerhetskod

Ange säkerhetskoden här:

Läs våra kommentarsvillkor

Tipsa en vän

Featurekolumn

Extrakolumn

Visit Öckerö 2018

Öckerö-Tidningen

E-tidning | Arkiv

E-Tidning för Android

E-Tidning för iOS