Huvudkolumn

Publicerad 2019-02-13 10:12 Skriv ut Tipsa en vän
Lämna aldrig ut dina uppgifter till någon på telefon
Lämna aldrig ut dina uppgifter till någon på telefon

Hej alla läsare

Under perioden har vi haft ett fullbordat inbrott på en av våra öar. Målsäganden blev av med ett stort antal whiskeyflaskor, ”Single Malt”. Då jag själv är intresserad förstår jag vilken förlust mannen gjort. Lång tids samlande där varje flaska har ett minne vid inköp mm. Stort godsvärde.

Ett försök till inbrott i centrala Amhult. Tjuven tog sig ej in men altandörr och karm förstörd.

Nu till ett ämne som är högaktuellt. ”Vishing”??? Vad är det??? Jo, skrupelfria aktörer som främst riktar in sig på våra äldre. Jag har tidigare nämnt detta. Du blir uppringd från din bank, teleoperatör, eldistributör mm. Personen i telefonen låter mycket övertygande. Du ska få pengar tillbaka. Någon försöker kapa ditt bankkonto. Personen talar om att han eller hon vill hjälpa dej. Bara du öppnar ditt Bank-id ska allt bli frid och fröjd. I samma ögonblick du förmås göra detta töms ditt konto på tillgångar. Du får ingen ersättning från din bank. Bedragarna har på detta sätt kommit över trehundra miljoner kronor bara i Sverige. Efter sig lämnar de äldre människor som kanske aldrig återhämtar sig. De har förlorat sitt livs besparingar. Lämna ALDRIG ALDRIG ut dina uppgifter till någon på telefon. Ingen annan förutom din personliga bankman.

Nu till ett helt annat ämne. Göteborgs Stad innefattar Torslanda. Då gäller tomgångskörning en minut. Hur många känner igen sig då jag påstår att man går ut och startar bilen för den skall vara varm innan man klär barnen för vidare färd till dagis? Detta är inte tillåtet. Jag skriver detta  då många hört av sig. För grannsämjan är det många som inte vågar säga till sin granne. Med dagens ventilation och värmpumpar är det många som störs av tomgångskörning. Försök tänka på detta.

Det har skrivits i denna tidning om vår kommande ungdomsgård. Hoppas det blir en verklighet innan jag slutar vilket blir 30:e april.  Nu sjuttiosex dagar kvar…..

Allt för denna gång!

Christer Melvinsson

Kommentarer

(0)

Skriv kommentar

Ange båda orden med eller utan mellanslag.
Du kan ange både små och stora bokstäver.
Kan du inte läsa denna? Visa ny säkerhetskod

Ange säkerhetskoden här:

Läs våra kommentarsvillkor

Tipsa en vän

Featurekolumn

E-Tidning för Android

E-Tidning för iOS

Extrakolumn

Visit Öckerö 2019

Öckerö-Tidningen

E-tidning | Arkiv