Huvudkolumn

Publicerad 2018-04-25 11:04 Skriv ut Tipsa en vän
Inresta kända motortjuvar från Baltikum och andra östländer
Inresta kända motortjuvar från Baltikum och andra östländer

Hej alla läsare!
Förra veckan hade vi särskild övervakning när det gäller hastighet. Inte mindre än tjugofem körkort omhändertogs. Vi utfärdade ett hundrasextio ordningsböter. Det som stack ut var mannen som körde etthundrafyrtio km/h på femtiosträcka. Förutom dryga böter och en lååång indragning av körkortet blir det åtal gällande grov vårdslöshet i trafik.

Mopeder blir stulna i vårt område. I går kom tre gärningsmän till Trulsegårdsskolan mitt på dagen. De släpade iväg mopeden och bröt tändningslås och körde iväg. Tack vare facebook fick ägarna veta att mopeden fanns i Hästevik. Ägaren och hans mamma åker till platsen för att se efter mopeden i väntan på släpkärra. Då dyker den ene gärningsmannnen upp och försöker dra med sig mopeden. Situationen upplevs hotfull. Mina kollegor kommer till platsen och ärendet är nu under utredning. Antal stulna mopeder i år är sju. Under 2017 var antalet trettiåtta.
I helgen stals fem båtmotorer på öarna. Det är synd att ägarna inte lyssnar på rådet att ta hem motorkåpa och propeller. Intresset minskar avsevärt hos tjuvarna om dessa delar saknas.
En grå polskregistrerad skåpbil har varit synlig både på öarna och vid hamnen i Hjuvik. Vi har fått  uppgifter att kända motortjuvar rest in både från Baltikum och andra östländer. Förklaring till våtdräkter mm var att de skulle till Sverige för att fiska. Men några fiskespö hade de inte med sig.
Hur var det nu med den låsta toadörren? Det var tomt när jag öppnade och inget fönster i badrummet. Tror att någon av familjens söner lyckats låsa dörren utifrån.
Allt för denna gång!

Christer Melvinsson

Kommentarer

(0)

Skriv kommentar

Ange båda orden med eller utan mellanslag.
Du kan ange både små och stora bokstäver.
Kan du inte läsa denna? Visa ny säkerhetskod

Ange säkerhetskoden här:

Läs våra kommentarsvillkor

Tipsa en vän

Featurekolumn

E-Tidning för Android

E-Tidning för iOS

Extrakolumn

Visit Öckerö 2019

Öckerö-Tidningen

E-tidning | Arkiv