Huvudkolumn

Publicerad 2019-03-28 10:17 Skriv ut Tipsa en vän
I helgen stod en patrull vid resecentrum i Amhult
I helgen stod en patrull vid resecentrum i Amhult

Hej alla läsare

En mopedist kör mopeden där han inte får och vänder när han får se polisbilen. Föraren försöker locka poliserna att köra efter men de nappar inte på det då de vet hur lätt han kan komma undan. Pojken kör sedan på bakhjulet på behörigt avstånd. Han släcker sedan sin belysning och gör allt för att polisbilen ska följa efter. Han avslutar med att köra om polisbilen. Vad glömde han? Jo, att han hade en registreringsskylt. Poliserna åker hem till pojkens mamma. När hon får veta vad som hänt visar hon vad föräldraskap är. Mopeden är nu inlåst och avställd. När ”trimmet” är fixat ska den säljas.

Ett ofog som många tyvärr sysslar med är att nödstoppa rullbandet på Willy´s. För att återställa måste man in i en datacentral vilket innebär kostnader. Priset på dagtid är 1 500 plus moms. Kvällstid 3 500 plus moms. Trodde alla visste det är kamera där. Skyltar uppsatta där det står att överträdelse beivras. Jag hjälper till att identifiera när det behövs. En skolungdom fick nyligen en sådan räkning. Han ringde mej och berättade att det var en olyckshändelse. Jag sa då till honom att gå upp och prata med målsägaren vilket han gjorde. Han frågade vad som skulle hända om han bestred fakturan. Målsägande svarade då att jag skulle få filmen. Den unge gossen har nu gjort upp en avbetalningsplan på sex månader. Åter en förälder som markerar att detta får du reda ut själv. Bra.

Måndag eftermiddag var det en bil nära ”krysset” i Torslanda som inte ville stanna. Ett kortare efterföljande där föraren valde att lämna bilen och springa. Ut till gångbanan utanför Crawford. Upp och ner ett par gånger för att sedan springa upp i skogen vid Åkes Hönökaka. Du har säkert träningsvärk i dag. Det var en ung bilägare som saknar körkort och bilen belagd med körförbud, känd av mej. Rapport skriven.

En ung man var på måndagskvällen i stan och handlade kläder. Tre yngre förmågor följde efter honom på bussen. I Torslanda blev målsägaren nedslagen och rånad på sin klädpåse. Bl a använde de knogjärn. Alla tre gärningsmän gripna och sitter hos oss.

Allt för denna gång!

Christer Melvinsson

Kommentarer

(0)

Skriv kommentar

Ange båda orden med eller utan mellanslag.
Du kan ange både små och stora bokstäver.
Kan du inte läsa denna? Visa ny säkerhetskod

Ange säkerhetskoden här:

Läs våra kommentarsvillkor

Tipsa en vän

Featurekolumn

E-Tidning för Android

E-Tidning för iOS

Extrakolumn

Visit Öckerö 2019

Öckerö-Tidningen

E-tidning | Arkiv