Huvudkolumn

Publicerad 2017-04-26 10:37 Skriv ut Tipsa en vän
Ett par inbrott som sticker ut
Ett par inbrott som sticker ut

Resecentrum och kiosken får dörren uppbruten. Tjuvarna tar med hela jalusiskåpet med cigaretter. Natten efter vid fyratiden på morgonen slår någon ut rutan till restaurang Galore. De fortsätter in för att försöka slå sönder rutan så de kan komma in i förbutiken till Willy´s. De misslyckas. Utanför har de en stulen bil. De kör in genom dörrar tjugo meter till vänster om huvudentre´n. Bilen körs med sådan fart att det inte blir stopp förrän vid ingången till affären. Maskerade män använder sedan en kap för att skära upp skåpet till cigaretterna. Oerhört med skador för ett litet byte.

Om ni läsare minns så försökte tjuvar forcera ingången till butiken med en truck för några månader sedan. Resecentrum fick även då besök. Troligen samma gärningsmän vid båda tillfällena.
En restaurang fick besök av två gäster som började bråka med personalen om både maten och betalningen. Övriga gäster föresökte hjälpa personalen att få ut de bråkiga gästerna. En man som hjälpte till hade oturen att ha kvar handen i dörren när den kvinnliga gästen som skulle avvisas med full kraft slog igen dörren. När första patrullen kommer till platsen sitter två av mannens fingertoppar kvar i dörren. Hur det gick? Talade med honom i dag då han var på vårdcentralen för omläggning. Han var vid gott mod. De bråkiga gästerna? En omhändertagen för att ha stört ordningen.
Några av våra ungdomar går till butiker och försöker köpa doftspray. Hände samma sak för några år sedan. De ska inte ha sprayen för att det luktar illa i tonårsrummet. De ska ”glejda”. Det innebär att de sniffar sprayen och sedan får ett rus. Tacksam för de butiksägare som nekar inköp. Har även fått telnr till några langare av alkohol. Tänkte beställa några flak öl och cider och stå och vänta på honom. Får man göra så som polis och sedan sätta fast honom? Vad tror ni läsare?
Allt för denna gång!

Christer Melvinsson

Kommentarer

(0)

Skriv kommentar

Ange båda orden med eller utan mellanslag.
Du kan ange både små och stora bokstäver.
Kan du inte läsa denna? Visa ny säkerhetskod

Ange säkerhetskoden här:

Läs våra kommentarsvillkor

Tipsa en vän

Featurekolumn

Extrakolumn

Visit Öckerö 2018

Öckerö-Tidningen

E-tidning | Arkiv

E-Tidning för Android

E-Tidning för iOS