Huvudkolumn

Publicerad 2018-06-27 11:28 Skriv ut Tipsa en vän
En midsommar med bra väder
En midsommar med bra väder

Hej alla läsare

Polisiärt har det varit som vilken helg som helst. Lite fylla och misshandel. Tror en bidragande faktor är att de flesta får lön efter helgen.

Fick till mej att den norskregistrerade blå mercedesen har setts i Skutehagen. Personerna i bilen har anlitats för taktvätt. Trots mina varningar så anlitas svart arbetskraft. Tråkigt.

Stoppade en man i Björlanda som tjöta i mobilen. Slog stopp och frågade om han ville ha böter. Det ville han naturligtvis inte. Frågade varför han inte skaffade en öronmussla vilket säkert är billigare än mina böter. Vi kom överens att en sådan skulle inhandlas. Kvittens kom på mail dagen efter där mannen berättade att öronmusslan var förträfflig. Får polisen göra så? Jag får ge rapporteftergift för vissa brott. Och här nådde vi ett bra mål. På polisspråk kallas det för individualprevention. Allmänprevention kan vara en trafikkontroll gällande hastighet. Då finns ingen pardon.

Polis var i Torslanda vid midnatt. De träffade på flera berusade ungdomar och fick ringa deras föräldrar. Flera utav dem skulle tälta ihop och tog då chansen att smaka alkohol. Några säkert för första gången. Problemet då är att man inte vet hur mycket man tål. Lätt hänt att man är tvungen att spy. Att då andra barn ska ta hand om detta är ingen bra idé. Min uppmaning är att ringa en vuxen.

Allt för denna gång!

Christer Melvinsson

Kommentarer

(0)

Skriv kommentar

Ange båda orden med eller utan mellanslag.
Du kan ange både små och stora bokstäver.
Kan du inte läsa denna? Visa ny säkerhetskod

Ange säkerhetskoden här:

Läs våra kommentarsvillkor

Tipsa en vän

Featurekolumn

E-Tidning för Android

E-Tidning för iOS

Extrakolumn

Visit Öckerö 2019

Öckerö-Tidningen

E-tidning | Arkiv