Huvudkolumn

Publicerad 2019-01-09 08:23 Skriv ut Tipsa en vän
En kort sammanfattning av året
En kort sammanfattning av året

Hej alla läsare! 

Får börja med att önska alla läsare en god fortsättning på nya året.

Under alla år jag varit i stadsdelen har vi aldrig haft så få bostadsinbrott. Det stannade vid tjugo. Sista inbrottet för året skedde i Andalen. Ägaren till huset kunde i realtid se tjuven inne i huset tack vare kamera. Han larmade och första patrull var på plats efter nio minuter. En hundpatrull som förtjänstfullt kunde gripa tjuven. Varför är siffrorna så låga? Er egen förtjänst. Större vaksamhet, bra grannsamverkan, belysning och kameror. Fortsätt så.

Under 2018 har det stulits femton bilar, etthundrafemtio cyklar, trettiosju mopeder, fyrtiosex båtmotorer. Femtio snattare har gripits. 2017 rapporterades över etthundra viltolyckor. 2018 stannade det vid sjuttiosex.

Början på året har  bjudit på lite av varje. En kund till mej har flyttat in hos en flickvän i stadsdelen. På måndagseftermiddagen är han påtänd och drar kniv mot flera personer vid resecentrum. Polis till plats och mannen grips. Samma person drar med sig en kompis och de gör inbrott i ett förråd. Där stjäls bl a mc-kläder. Förrådet tillhör en kollega. Kollegan besöker Ica Maxi och ser där tjuven i hans egen mc-jacka. Kollegan gör ett envarsgripande och återfår sin egendom. Mina kunder från resecentrum och inbrottet i förrådet försöker sedan stjäla en moped från segelflyget de hamnar på bild från övervakningskamera. Med ovan berättelse vill jag beskriva hur två personer kan generara hur mycket brott som helst. De är dessutom bröder.

Allt för denna gång!

 

Christer Melvinsson

Kommentarer

(0)

Skriv kommentar

Ange båda orden med eller utan mellanslag.
Du kan ange både små och stora bokstäver.
Kan du inte läsa denna? Visa ny säkerhetskod

Ange säkerhetskoden här:

Läs våra kommentarsvillkor

Tipsa en vän

Featurekolumn

E-Tidning för Android

E-Tidning för iOS

Extrakolumn

Visit Öckerö 2019

Öckerö-Tidningen

E-tidning | Arkiv