Huvudkolumn

Publicerad 2017-12-20 09:16 Skriv ut Tipsa en vän
Efterlysning!
Efterlysning!

Hej alla läsare!
En ung flicka var på väg till skolan när hon råkade ut för en otäck händelse. Flickan gick genom skogen från Innegårdsvägen mot Älvegårdsvägen. I skogen möter hon en man som försöker ta tag i armen på henne. Flickan sliter sig loss och känner hur mannen försöker ta tag i hennes skolväska. Flickan springer sedan från platsen utan att se sig om. Hon ringer sin mamma och är självklart både ledsen och upprörd. Jag får senare träffa flickan och får ett bra signalement så jag vet vad jag letar efter. En kort äldre man med svarta termobyxor och svart jacka. Får någon syn på mannen vill jag att ni ringer mej (se telefonlistan längre bak i tidningen. Reds.anm). Ni som är familjära med området kan bortse från mannen med flakmopeden. Hjärntorget gick ut med bra info i går. Det är den info ni ska förhålla er till. Barnen har redan ett rykte som är ute på ”snap”. De stressar varandra och många barn är rädda.

Förra veckan besökte en man tandläkaren. Han hängde jackan i väntrummet med bilnyckeln kvar i jackan. Tandläkaren upptäckte sedan en man i väntrummet som inte kunde svara på vad han gjorde där. Efter besöket hittade inte bilägaren vare sig nyckel eller bil. Uppmärksam person ringde efter några dagar då han sett en bil i närheten av golfbanan. Det var den stulna bilen. Vi hämtade bilägaren och han kunde köra hem sin bil med hjälp av reservnyckel. Av olika omständigheter har jag klurat ut vem tjuven är. Jag kan inte binda honom till brottet. Jag ska i alla fall hälsa på honom så han får veta att jag vet vad han har gjort.
Jag kan vara ganska envis och hälsa på många gånger. Så många gånger att det finns personer som valt att flytta då dom tycker jag är för jobbig.
I veckan gjorde en dam en obehaglig upptäckt vid en skogspromenad. Hon hittade en yngre man hopprullad på mossan under en gran. Hon vågade inte gå fram själv utan bad en hantverkare i närheten om hjälp. De fick liv i mannen och hantverkaren var tuff mot honom då det varit inbrott i närheten. Jag fick vetskap om händelsen och blev orolig då mannen sagt att han lagt sig då han fått fruktansvärd huvudvärk. Efter någon timma får jag mail från mannen som legat under granen. Han skriver i mailet att han blivit väckt av en ”gubbe” som beskyller honom för inbrott vilket han absolut inte gjort. Jag skriver tillbaka och ber honom ringa upp mej då jag är orolig över hans hälsa. Han ringer och berättar att han varit ute med sina vänner kvällen innan. Det har druckit en hel del alkohol under kvällen varför han inte mår så bra dagen efter. Hans föräldrar säger att kan du gå ut och festa så ska du gå till skolan. Sund inställning. Han går från huset men mår nu riktigt dåligt och inser att skolan är utesluten. Under hans promenad slår ”Herr Ågren” till med full kraft. Därav sängläge under granen. Nu mår du säkert bättre. Tag lärdom.   
Önskar alla en riktigt God Jul!

Christer Melvinsson

Kommentarer

(0)

Skriv kommentar

Ange båda orden med eller utan mellanslag.
Du kan ange både små och stora bokstäver.
Kan du inte läsa denna? Visa ny säkerhetskod

Ange säkerhetskoden här:

Läs våra kommentarsvillkor

Tipsa en vän

Extrakolumn

Visit Öckerö 2019

Öckerö-Tidningen

E-tidning | Arkiv

E-Tidning för Android

E-Tidning för iOS