Huvudkolumn

Publicerad 2017-04-05 11:36 Skriv ut Tipsa en vän
Du har strikt ansvar över din hund
Du har strikt ansvar över din hund

Hej alla läsare
Våren på intåg och räddningstjänsten vet att de kommer att åka på ett antal gräsbränder. Förra veckan fick de åka till Trulsegårdsskolan. Några elever från Bjurslätt kastade en smällare i den torra vassen.

I dag på väg till en skola där elever som är 11-12 år. Pojkarna hade tagit med sig tändare till skolan. ”Lunta” är ett fenomen som funnits sedan jag var barn och fanns säkert innan dess. Konstigt inga flickor är intresserade?
Hade ett hundärende som kunde slutat illa förra veckan. Ett par med barnvagn och egen hund var på promenad. På en tomt satt en större hund med koppel och ”järnskruv” i marken. Hunden från tomten lyckades slita sig och flög på den andra hunden. Barnvagn omkull och flera runt omkring fick jobba hårt för att få isär hundarna. Polisanmälan finns och polismyndigheten kommer säkert anmoda ägaren till angripande hund att använda munkorg. Hur gick det? Barnet mår bra. Hunden som blev attackerad fick åka till Blå Stjärnan. Som hundägare har du vad vi kallar strikt ansvar och får stå till svars för allt som din hund kan tänkas ställa till med.
Förra veckan fick vi hämta en yngre kvinna till en läkarundersökning. Hon var efterlyst. Hennes dåliga mående gör att hon inte kan vara bland andra människor. Hennes pojkvän hade då dragit ut en gammal husvagn i skogen. Där har dom bott i vinter utan värme eller andra bekvämligheter. När jag frågade vad de levde på pekade mannen på en eldstad och berättade att de ätit nudlar under ett helt år. Detta händer i Torslanda, i dag, 2017. Deras bostad kommer aldrig ligga ute på Hemnet. Mannen var glad över att vi försökte hjälpa hans flickvän och själv levde han vidare i misären. Tänkte  då på att vi människor aldrig är nöjda. Vi vill hela tiden ha mer. För dessa människor gäller det bara att överleva. Vi andra har det väldigt bra, eller hur?
Allt för denna gång!

Christer Melvinsson

Kommentarer

(0)

Skriv kommentar

Ange båda orden med eller utan mellanslag.
Du kan ange både små och stora bokstäver.
Kan du inte läsa denna? Visa ny säkerhetskod

Ange säkerhetskoden här:

Läs våra kommentarsvillkor

Tipsa en vän

Extrakolumn

Visit Öckerö 2018

E-tidning web

E-Tidning för Android

E-Tidning för iOS