Huvudkolumn

Publicerad 2017-08-23 15:16 Skriv ut Tipsa en vän
Denna vecka är det trafikvecka över hela EU
Denna vecka är det trafikvecka över hela EU

Hej alla läsare
Många läsare hör av sig angående egna och andras barn på mopeder. Klass 1, den registrerade mopeden,  skall köras på väg. 155:an är då ingen rolig väg att skicka ut sin ungdom på. Rondellen vid Ica Maxi har varit mycket frekventerad av olyckor och olyckstillbud.

Får ofta till mej att bilisten inte sett mopedisten. Då påstår jag att bilisten varit ouppmärksam. Skulle vilja att alla mopedister bar varselväst men det får jag nog ingen efterlevnad på.
Mopederna har samma rätt som övriga trafikanter att finnas på vägen. Märker att irritation över långsammare fordon som t ex a-traktorer är stor. I morgon tisdag kommer jag stå på Torslandaskolans skolgård för att se a-traktorer och mopeder anlända till skolan. Detta efter att en lärare bett mej komma dit.
Efterlevnad gällande skjutsning och hjälm var tydligen inte helt ok. Varför gör då polisen en sådan kontroll? Jo, för att ni ungdomar är värdefulla och att det inte får hända er något.
Denna vecka är det trafikvecka över hela EU. Inriktning är hastighet. Vi gömmer oss inte. Radio och tidningar berättar om våra kontroller. Vi stod vid Göta Älvbron i dag (måndag). På den stunden jag var med hade jag tre ”kunder” i bilen. Två utav dem höll 80 km/h på 50-sträcka. En km från att körkortet blev indraget. Böterna var på 3600:-. Finns nog roligare saker att lägga pengarna på. Eller hur?
Kontrollerna fortsätter på olika platser veckan ut.
Allt för denna gång!

Christer Melvinsson

Kommentarer

(0)

Skriv kommentar

Ange båda orden med eller utan mellanslag.
Du kan ange både små och stora bokstäver.
Kan du inte läsa denna? Visa ny säkerhetskod

Ange säkerhetskoden här:

Läs våra kommentarsvillkor

Tipsa en vän

Extrakolumn

Visit Öckerö 2018

E-tidning web

E-Tidning för Android

E-Tidning för iOS