Huvudkolumn

Publicerad 2019-01-30 08:38 Skriv ut Tipsa en vän
Då kom vintern till slut
Då kom vintern till slut

Hej alla läsare

I vårt område har vi varit förskonade från allvarliga olyckor. Hoppas det fortgår så. Är dock lite bekymrad över våra unga körkortshavare som kanske för första gången vill ”leka” med sina bilar i det hala väglaget. Tänk på att det lätt kan gå illa både för er själva och era medtrafikanter.

Fick mail från en man som ondgjorde sig över att många kör omkring med bristfällig belysning på sina fordon. Är så sant. Kontroll före körning fick vi lära oss på bilskolan men det har nog fallit i glömska hos de flesta bilförare. Så nu ber jag er göra den kontrollen. Håll sedan bilen fri från is och snö så blir jag nöjd.

Har haft flera olyckor med rådjur som ej blivit anmälda. Enligt lag är du skyldig att anmäla viltolycka. En eftersöksjägare tog hand om ett dött rådjur. När han flådde djuret fick han se att någon skjutit på det tidigare, troligen med ett luftvapen. Detta har förorsakat stort lidande hos djuret då skadan blivit inflammerad. Låt bli sådana dumheter.

Förra veckan skulle jag och en kollega på möte i Torslanda. Framför oss fick vi en bil med släp. Släpet saknade registreringsskylt. Vi stoppade bilen vid Vikans kross. Vi fick ringa fyra kollegor till platsen. Bilen var avställd och hade körförbud. Föraren inget körkort. Släpet stulet och en massa stöldgods i både bil och släp. De fyra kollegorna som kom till vår hjälp hade skrivarbete i fyra timmar innan allt var klart. Båda männen anhållna. Känns bra att kunna lämna stulet gods till rätt ägare.

Allt för denna gång!

Christer Melvinsson

Kommentarer

(0)

Skriv kommentar

Ange båda orden med eller utan mellanslag.
Du kan ange både små och stora bokstäver.
Kan du inte läsa denna? Visa ny säkerhetskod

Ange säkerhetskoden här:

Läs våra kommentarsvillkor

Tipsa en vän

Featurekolumn

E-Tidning för Android

E-Tidning för iOS

Extrakolumn

Visit Öckerö 2019

Öckerö-Tidningen

E-tidning | Arkiv