Huvudkolumn

Publicerad 2018-06-20 11:31 Skriv ut Tipsa en vän
Då har sommarlovet börjat
Då har sommarlovet börjat

Hej alla läsare

Tyvärr vänder många av våra ungdomar på dygnet och är ute på nätterna. Störande mopedkörning är något som människor blir oerhört uppretade på. De ska upp och jobba och vill gärna ha sin nattsömn. Så lite hänsyn nu.

Vi har irländska besökare som knackar dörr och erbjuder taktvätt, fixa uppfart mm. Har varnat för dem tidigare då de tenderar att bli hotfulla och svåra att bli av med. Märker de att ingen ger dem arbete försvinner de snart från vårt område. De mest aktiva åker omkring i en blå Mercedes som är norskregistrerad.

Människor från andra länder utan arbetstillstånd dyker upp då och då. Fick tips om gamla telegrafstationen. När jag gick in träffade jag på fyra öststatare som kom med vaga förklaringar vad de gjorde i Sverige. Fick hjälp av kollegor som gjorde inre utlänningskontroll. Resultatet blev omedelbar utvisning samt förbud att återvända till Sverige i tre år. I lokalen fanns ytterligare nio sängplatser. Lukrativt att anställa papperslösa för svältlöner.

Blev glad då en dam ringde mej och berättade att någon försökt lura av henne bankkortsuppgifter. Damen var vaken och bedragaren lyckades inte. Jag har många gånger varnat för matthandlare, falska läkare, hemtjänst som lurar sig in hos framförallt äldre. Vi har ingen som lyckats med detta på över fem år i vår stadsdel. Jag har i alla fall ingen anmälan. Damen jag nämner ovan är nittio plus. Mycket vaket och jag blev glad att du informerade mej.

Jag återkommer till att alla som påstår sig vilja komma in av någon anledning ska visa legitimation. En boende i stasdelen tog fasta på detta och släppte inte in sotaren. Lite överkurs då han föranmält sitt besök.

Allt för denna gång!

Christer Melvinsson

Kommentarer

(0)

Skriv kommentar

Ange båda orden med eller utan mellanslag.
Du kan ange både små och stora bokstäver.
Kan du inte läsa denna? Visa ny säkerhetskod

Ange säkerhetskoden här:

Läs våra kommentarsvillkor

Tipsa en vän

Extrakolumn

Visit Öckerö 2018

Öckerö-Tidningen

E-tidning | Arkiv

E-Tidning för Android

E-Tidning för iOS