Huvudkolumn

Publicerad 2019-02-06 11:17 Skriv ut Tipsa en vän
Cigaretter och snus säljs till minderåriga
Cigaretter och snus säljs till minderåriga

Hej alla läsare

Tumlehed har fått besök av tjuvar. Denna gång blev en båtägare av med en motor på 150 hk. Ryktet säger att ytterligare en blivit stulen men bara en anmälan hittills.

Många föräldrar har hört av sig angående en handlare i vårt område som sägs sälja cigaretter och snus till minderåriga. En pappa skickade nyligen in sin trettonåring. Inga problem för honom att handla. När pojken begärde kvitto fick han inget. Jag har personligen informerat affärsidkaren om hans skyldighet att begära id när köparen kan vara under arton år. Vi går nu vidare med tillsyn enligt tobakslagen. Kan sluta med att butiken får upphöra med tobaksförsäljning. 

Många frågar om eneri-dryck. Där finns ingen åldersgräns. Det är rekommendation mellan handlare att inte sälja till någon under femton år. Många vill höja till arton år.

Mobbning i skolorna är ett problem som är ständigt pågående. Trots ett jättebra arbete på skolorna är det ändå många som blir utsatta. Inget barn ska var tvungen att gå till skolan och ha ont i magen. Tyvärr har vi barn i stadsdelen som gråtande ringer sina föräldrar och inte vill vara kvar i skolan för att de blir illa behandlade.

Christer Melvinsson

Kommentarer

(0)

Skriv kommentar

Ange båda orden med eller utan mellanslag.
Du kan ange både små och stora bokstäver.
Kan du inte läsa denna? Visa ny säkerhetskod

Ange säkerhetskoden här:

Läs våra kommentarsvillkor

Tipsa en vän

Featurekolumn

E-Tidning för Android

E-Tidning för iOS

Extrakolumn

Visit Öckerö 2019

Öckerö-Tidningen

E-tidning | Arkiv