Huvudkolumn

Publicerad 2018-02-27 10:03 Skriv ut Tipsa en vän
Brandvarnare räddar liv!
Brandvarnare räddar liv!

Hej alla läsare
Nu har det gått några veckor sedan sist. Jag börjar med branden som kunde slutat mycket illa. Mitt i natten väcks kvinnan i huset av brandvarnare. Hon väcker sin sambo och de lyckas få med sina husdjur och nödtorftigt med kläder. Huset är sedan övertänt. De har förlorat allt de äger men har livet i behåll. Detta tack vare en så billig sak som en brandvarnare.

Jag träffar räddningstjänsten i Torslanda en gång i veckan där vi går igenom händelser som sticker ut. De berättade då om ett larm där någon höll på med matlagning och under tiden fick telefon. Glömde matfettet som slog eld och gick vidare upp i fläkten. I ett sådant läge blir man misstänkt för brott och lydelsen blir allmänfarlig vårdslöshet.
En del av de yngre förmågor vi har i centrala Torslanda har nu utsett fastigheten där Willy´s ligger till sin lekplats. De har gått in och handlat lättöl då det inte finns åldergräns. Butiken har nu nekat dem att handla. Vid ett tillfälle bad en äldre person dem att lugna ner sig. Den yngre undrade då om personen ville slåss….. Vad månde bliva. Hoppas ungdomsgården kommer igång fortast möjligt. Ohållbart att köpcentra och näringsställe ska vara lekplats.
En händelse vid Torslandavallen sticker ut. Några mopedister var på väg till hallen. Det var mörkt och en  mörkklädd man syntes inte. Mopedisten hann dock väja och stannade längre fram. Mannen blev arg och upprörd. Så upprörd att han slog pojken upprepade gånger. En vuxen agerade och krävde mannen på hans namn vilket han vägrade. Så nu vill jag att du ringer mej. Det du gjort är inte ok. Utredaren har lagt ner ett jättejobb och jag själv kommer inte att ge mej. Ser fram mot ditt samtal.
En Björlandaprofil har gått ur tiden. Georg på Traktorservice är avliden. Dej har jag känt i trettio år. En vänligare man fick man leta efter.
Allt för denna gång!

Christer Melvinsson

Kommentarer

(0)

Skriv kommentar

Ange båda orden med eller utan mellanslag.
Du kan ange både små och stora bokstäver.
Kan du inte läsa denna? Visa ny säkerhetskod

Ange säkerhetskoden här:

Läs våra kommentarsvillkor

Tipsa en vän

Extrakolumn

Visit Öckerö 2018

Öckerö-Tidningen

E-tidning | Arkiv

E-Tidning för Android

E-Tidning för iOS