Huvudkolumn

Publicerad 2019-01-16 08:56 Skriv ut Tipsa en vän
 Bra arbete av båtklubbarna
Bra arbete av båtklubbarna

Hej alla läsare

Båtmässan närmar sig. Har tidigare nämnt det stora antalet tillgripna motorer. Fyrtiosex. Björlanda Kile var tidigare oerhört utsatt. Förra året stannade antalet på åtta. Bra arbete av båtklubbarna som nu är med i båtsamverkan. Lagunen blev av med sex motorer. Öarna stod för det stora antalet, tjugoen motorer. När jag kör runt i hamnarna ser jag tyvärr motorer där ägarna inte gjort något för att försvåra för tjuven. Andra har gjort väldigt bra åtgärder. Demonterat både växelhus samt tagit hem motorkåpan. 

Endast fyra båttillgrepp har skett. Vid två av tillfällena greps tjuvarna. Ena tillfället kunde gått illa då båten fattade eld och gärningsmännen fick simma iland. Andra tillfället hade båtägaren gps-puck och tjuvarna kunde gripas utanför gästhamnen i Göteborg. En av tjuvarna var med vid två av båtstölderna.

Narkotikabrott. Förekommer det i Torslanda? Tyvärr har våra ungdomar en alldeles för liberal syn när det gäller droger. Det är okej att ”röka på”. De ser inte vad poliser, räddningstjänst och sjukvårdspersonal ser. För att inte tala om föräldrar, socialtjänst övriga släktingar och vänner. Alla berörs när närstående brukar droger. Nu har det gått ett år sedan vi förlorade en av våra ungdomar. Under åren jag arbetat har sjutton ungdomar förlorat sina liv. Flera aktörer gör ett utmärkt arbete med information som främst riktas till föräldrar. Tyvärr vittnar arrangörerna om dålig uppslutning. Era barns liv går inte i repris. Var vaksamma och nyfikna. Ställ frågan vad era barn vet. Om de känner till vänner som använder narkotika. Om de själva blivit erbjudna narkotika. Ni kommer nog bli förvånade över svaren ni får.

Vinterbad vid Hjuviksbadet är väldigt populärt på helgerna. Det finns parkering vid Bycentret för er som inte vet.

Allt för denna gång!

Christer Melvinsson

Kommentarer

(0)

Skriv kommentar

Ange båda orden med eller utan mellanslag.
Du kan ange både små och stora bokstäver.
Kan du inte läsa denna? Visa ny säkerhetskod

Ange säkerhetskoden här:

Läs våra kommentarsvillkor

Tipsa en vän

Featurekolumn

E-Tidning för Android

E-Tidning för iOS

Extrakolumn

Visit Öckerö 2019

Öckerö-Tidningen

E-tidning | Arkiv