Huvudkolumn

Publicerad 2017-05-10 13:29 Skriv ut Tipsa en vän
Barns användning av mobiltelefoner
Barns användning av mobiltelefoner

En mamma ringde mej och bad att jag skulle skriva om barns användning av mobiltelefoner. Barn är oerhört duktiga att lära sig vad som går att göra med telefonerna. Ofta duktigare än vi vuxna. Tyvärr blir det ibland så att användandet går över styr. Barn tänker inte att det som läggs ut finns där och sårar många barn. De vågar sedan inte berätta för sina föräldrar. Jag och min kollega var i en klass med tolvåringar där en elev kapat sin kompis konto och skrivit fruktansvärda saker i hennes namn.

För någon vecka sedan hade tre tolvåriga pojkar lagt ut bilder på sina könsorgan. De skickade bilderna till en flicka och frågade om hon ville ha sex med dem. Instagrammålet vi hade i Göteborg för några år sedan har fallit i glömska. Mamman till flickan som blev dömd glömmer inte. Hon har ett skadestånd hon får betala under en lång tid framöver.
Ni föräldrar måste hjälpa till med detta. En bra regel är att inte skriva det du inte kan säga direkt till en person. Man tar inga bilder utan att fråga först. Det bästa hade varit om mobilerna låstes in när skoldagen började och lämnades åter när den var slut. Tyvärr har telefonen blivit en extra kroppsdel för många människor. Detta gäller även vuxna. Mötet människor emellan behövs snart inte längre, eller?
Många hör av sig angående det höga trafiktempo som är på våra vägar. Skiftet som slutar vid sextiden på morgonen på Volvo Lastvagnar utmärker sig. Vi kommer snart att stå där. Förra gången vi hade intensiv övervakning slutade det med sjuttio omhändertagna körkort. Hur många ska det bli den här gången?
Allt för denna gång!

Christer Melvinsson

Kommentarer

(0)

Skriv kommentar

Ange båda orden med eller utan mellanslag.
Du kan ange både små och stora bokstäver.
Kan du inte läsa denna? Visa ny säkerhetskod

Ange säkerhetskoden här:

Läs våra kommentarsvillkor

Tipsa en vän

Featurekolumn

Extrakolumn

Visit Öckerö 2018

Öckerö-Tidningen

E-tidning | Arkiv

E-Tidning för Android

E-Tidning för iOS