Huvudkolumn

Publicerad 2017-05-17 11:57 Skriv ut Tipsa en vän
Åtta körkort på två kontroller
Åtta körkort på två kontroller

Flera föräldrar har hört av sig angående höga hastigheter vid Högåsa. Högåsa ligger ca 700 meter söder om Säve Flygplats. Högenvägen och Spänstvägen har många barn som skall till hållplatsen på morgonen. I dag, måndag, trots att det var studiedag, stod vi där mellan 07.00-08.30. Efter den kontrollen förstår jag föräldrarnas oro. Vi rapporterade fjorton fortkörare samt omhändertog fyra körkort. Högsta hastighet var 102 km/h på femtiosträcka. (Ni läste rätt 102). Vi kommer tillbaka.

Fortsatte sedan närmare centrala Torslanda. Ingen rapporterad. Bra. Vidare till Domarringen där vi fick skäll av en rapporterad. Varför? Jo, han ville vi skulle stå på 155:an. Där stod vi två gånger förra veckan vid skiftbyte på Volvo. Resultatet blev nio ordningsbot samt åtta indragna körkort. Fick till mej av en volvoanställd att förmän lagt ut på datorn när vi har kontroller. Jag trodde Volvo stod för trafiksäkerhet? Har jag fel? Är det inte dags att Volvo som företag börjar prata trafikpolicy med sina anställda? Förra gången vi riktade mot 155:an tog vi sjuttio körkort. På två kontroller åtta körkort. Polisen är uppgiven när vi ser den likgiltighet vissa förare visar sina medtrafikanter. SKÄRPNING.
Båtsäsongen börjar komma igång på allvar. Fram till nu har femton båtmotorer tillgripits. Förra året vid samma tid hade vi inga motorer stulna.
Inga bostadsinbrott sedan vi grep gärningsmannen i Hjuvik. Rättegång denna veckan.
Allt för denna gång!
 

Christer Melvinsson

Kommentarer

(0)

Skriv kommentar

Ange båda orden med eller utan mellanslag.
Du kan ange både små och stora bokstäver.
Kan du inte läsa denna? Visa ny säkerhetskod

Ange säkerhetskoden här:

Läs våra kommentarsvillkor

Tipsa en vän

Featurekolumn

Extrakolumn

Visit Öckerö 2018

Öckerö-Tidningen

E-tidning | Arkiv

E-Tidning för Android

E-Tidning för iOS