Huvudkolumn

Publicerad 2017-03-21 15:24 Skriv ut Tipsa en vän
1970 utandningsprov genomfördes under veckan
1970 utandningsprov genomfördes under veckan

Hej alla läsare!
Jag berättade i förra numret att vi skulle ha trafikvecka angående påverkade människor i trafiken. Under veckan genomfördes 1970 utandningsprov. Resultatet blev tio rattfyllerister och åtta personer för drograttfylleri. Själv deltog jag i en kontroll vid Högåsa, ligger vid grå barackerna bortanför ”Skrabbe”. Vi blåste 125 stycken och fick en drograttfyllerist. Han hade inget körkort samt narkotikainnehav. En kvinna berättade att oerhört många bilister varnade för kontrollen genom att blinka med helljuset. Tycker ni det är ok med presumtiva mördare vid ratten?

Läste i anmälningshögen om inbrott på dagiset i Hästevik. Inget konstigt vid första anblicken. Fick sedan ett mail från morföräldrar till ett multihandikappat barn som går på dagiset.  I kassaskåpet som tjuvarna tog låg en dator av märket Tobii, värde etthundratusen kronor. Den är specialanpassad så pojken kan styra den med sina ögon. Är det någon som har någon vetskap tar jag tacksamt emot information. Datorn är oersättlig för pojken och det tar lång tid att få fram en ny.
Två bostadsinbrott under veckan som gått. Björlanda Kile två båtinbrott samt en stulen båtmotor. Hönö, en stulen båtmotor.
Telefonsamtal till stations-befälet. Volvoiter som slutar jobbet klarar inte att stå i kö när de kör Sörredsvägen ner mot Norrleden. Några väljer då att köra på cykelbanan. Trodde inte mina öron. Får ställa mej där när ni slutar får vi se vad som händer. Kommer jag på någon lovar jag att du får åka buss eller cykla hädanefter.
I fredags började morgonen med att väcka en yngling som var efterlyst. Han trodde inte jag visste var han fanns. När han slog upp sina ljusblå och fick se mej, som han känner väl, trodde han att han var mitt i en mardröm. Pojken skulle till Stockholmstrakten. Då började vad vi kallar ”stafettkörning”. Polisdistrikt löser av varann. För vår del slutade färden i Laxå där kollegor mötte upp. Så nu fick du svar som på sociala medier undrade varför inte Melvinsson var på plats när han behövdes.
Händelsen han tänker på är Torslanda torg och solariet. Larm inkommer om tre påverkade personer vid Meddo, solariet. Kollegorna kommer till platsen och hittar en livlös man. De tror han är död och ska påbörja återupplivning. De blir då påhoppade av den livlöses kompis. Det slutar med att de får stänga in de tre påverkade i solariet och invänta förstärkning. Ocspray och handbojor kommer till användning. Alla tre gripna. Alla tre påverkade av narkotika. Så kan en dag se ut. Visste ju inte på morgonen att jag skulle hamna i Laxå. Lite av tjusningen, du vet inte vad dagen bär med sig.
Allt för denna gång!

Christer Melvinsson

Kommentarer

(2)
  1. Det är olagligt att trimma. Kommer jag på dej blir det efterräkningar. Inga försäkringar gäller. Och jag gör detta för att jag bryr mej om DEJ. Kör lugnt och trevlig påsk önskar Christer

    Christer Melvinsson 2017-04-0608:18:18
  2. Om man trimmar moppe fast kör lagligt kommer du bry dig då?

    Ung TorslandaBo 2017-03-3011:42:53

Skriv kommentar

Ange båda orden med eller utan mellanslag.
Du kan ange både små och stora bokstäver.
Kan du inte läsa denna? Visa ny säkerhetskod

Ange säkerhetskoden här:

Läs våra kommentarsvillkor

Tipsa en vän

Extrakolumn

Visit Öckerö 2018

E-tidning web

E-Tidning för Android

E-Tidning för iOS