Huvudkolumn

Publicerad 2015-11-11 11:45 Skriv ut Tipsa en vän
Öckerö kommun breddar sin information till turister genom så kallade InfoPoints, informationsplatser med kartor, broschyrer och annan adekvat information.

Öckerö kommun breddar sin information till turister genom så kallade InfoPoints, informationsplatser med kartor, broschyrer och annan adekvat information.


Ny satsning inom turismen

Öckerö kommun breddar sin information till turister.

Nu satsar Öckerö kommun på ökat samarbete med andra lokalt verksamma aktörer och inför så kallade InfoPoints. Det rör sig om mötesplatser där turister kan få kartor, broschyrer och annan information. Målsättningen är att det ska finnas liknande turistinformation på alla bebodda öar.
– Att utveckla besöksnäringen är en prioriterad del av kommunens verksamhet, påpekar Füsun Uzuner, som är verksamhetschef inom besöksnäring, arbetsmarknad och näringsliv.

Information nära turisterna
Redan idag finns InfoPoints på sju av kommunens tio öar. Dessa är belägna på Coop Nära, Källö-Knippla – Tappen, Hönö – Västerhav, Grötö – Henrys Kiosk, Öckerö – Hälsö Café och Interiör – Ica Nära Strandkassan, Rörö – Restaurang Seaside, Björkö och på kommunkontoret, Öckerö. Målsättningen är att under hösten och vintern få ut fler InfoPoints till öarna för att ersätta turistbyrån i Hönö Klåva, som stängs.
– InfoPoints är ett vedertaget namn inom turistnäringen. Svenska turistrådet etablerade detta koncept för att få ut information nära de platser där turisterna befinner sig, förklarar Füsun Uzuner.

Lättillgänglig turistinformation
Tanken är att göra turistinformation lättillgänglig lite varstans och inte enbart på en turistbyrå.
– Nu finns InfoPoints på flera ställen men detta kan breddas till att omfatta även hembygdsgårdar och museer, påpekar Füsun.
Målsättningen är att totalt 15 InfoPoints ska etableras och information var dessa är belägna ska finnas på i kommunens hemsida och turistbroschyr. Därtill kommer att en skärgårdsutvecklare anställts för bredda arbetet med turistfrågor. Nu satsas nämligen brett, för att sälja in hela Göteborgs skärgård till besökande.

Conny Åquist

Kommentarer

(0)

Skriv kommentar

Ange båda orden med eller utan mellanslag.
Du kan ange både små och stora bokstäver.
Kan du inte läsa denna? Visa ny säkerhetskod

Ange säkerhetskoden här:

Läs våra kommentarsvillkor

Tipsa en vän

Featurekolumn

E-Tidning för Android

E-Tidning för iOS

Extrakolumn

Visit Öckerö 2019

Öckerö-Tidningen

E-tidning | Arkiv