Huvudkolumn

Publicerad 2018-02-20 11:02 Skriv ut Tipsa en vän
Hälsöhälsningar från OS
Hälsöhälsningar från OS

Hanna Olsson från Hälsö är en viktig kugge i Leif Boorks damkronor, som just spelat färdigt OS-turneringen i Sydkorea.

Torslanda-Tidningen fick möjlighet att skicka ett par frågor via e-post till Hanna i förra veckan, efter att gruppspelet var färdigspelat och Sverige hade kvalificerat sig för kvartsfinal där motståndet vid intervjutillfället inte ännu var fastställt.

Hur ser du på lagets insats hittills under turneringen?
– Vi har två vinster och en förlust i bagaget, och går nu in i slutspel. Vi är glada att vi tagit oss till kvartsfinal men vi är inte nöjda än.

Hur ser du på din egen insats i gruppspelsmatcherna?
– Det har gått lite upp och ned, men sett över de matcherna som varit så tycker jag att det har gått bra. Jag har känt mig pigg och fräsch i kroppen, men inte riktigt haft stolpe-in. Men så länge laget vinner så spelar det ingen roll vem som gör målen.

Vad tror du om lagets medaljchanser?
– Vi tar det match för match. Vi har inte kommit fram till medaljmatcherna ännu. Men såklart är det väl ingen som åker till ett mästerskap utan att sikta på medalj.
I gruppspelet vann Sverige mot Japan med 2-1, samt mot Korea (bestående av spelare från både Syd- och Nordkorea) med hela 8-0. I den avslutande gruppspelsmatchen förlorade man mot Schweiz med 1-2.

Mindre bra laginsatser
Kvartsfinalen, där svenskorna sedermera ställdes mot Finland, spelades i lördags den 17 februari. Tyvärr åkte Sverige på en rejäl kalldusch och Finland vann kvartsfinalen med hela 7-2. Inte heller i söndagsmatchen då man återigen mötte Japan i en match om placeringarna fem-åtta gick resultatet Sveriges väg. 1-1 efter full tid, blev till japansk vinst med 2-1 i sudden death-förlängningen. Vilket får ses som en rejäl missräkning.
Natten mellan måndag och tisdag ställdes så Sverige återigen mot Korea. En match som slutade med svensk seger med 6-1 och som gjorde att Damkronorna undvek jumboplatsen i turneringen i förbundskapten Leif Boorks sista match.

Henrik Edberg

Kommentarer

(0)

Skriv kommentar

Ange båda orden med eller utan mellanslag.
Du kan ange både små och stora bokstäver.
Kan du inte läsa denna? Visa ny säkerhetskod

Ange säkerhetskoden här:

Läs våra kommentarsvillkor

Tipsa en vän

Featurekolumn

E-Tidning för Android

E-Tidning för iOS

Extrakolumn

Visit Öckerö 2019

Öckerö-Tidningen

E-tidning | Arkiv