Huvudkolumn

Publicerad 2012-03-12 13:57 Skriv ut Tipsa en vän
Hela sitt liv har Mathilda Paradeiser varit filmintresserad. Ett annonssvar gav henne rollen som Emma i Guldbaggeprisade filmen Apflickorna som handlar om några tjejer i ett voltigelag.

Hela sitt liv har Mathilda Paradeiser varit filmintresserad. Ett annonssvar gav henne rollen som Emma i Guldbaggeprisade filmen Apflickorna som handlar om några tjejer i ett voltigelag.


Mathilda längtar till Hollywood

Mathilda Paradeiser spelade huvudrollen i den prisbelönta filmen Apflickorna och nu tänker hon resa till Hollywood.

Mathilda från Torslanda såg en annons på en statistsajt. Hon sökte och fick en av huvudrollerna i den svenska filmen Apflickorna. Sedan följde flera månaders hårdträning för att kunna klara av att göra konster på en hästrygg innan filmen spelades in förra sommaren. Resultatet: Apflickorna nominerades till fyra Guldbaggar och vann pris för bästa ljud, bästa manus och bästa film!
– Träningen var svår så man fick kämpa för att klara uppgifterna. Tyvärr fick vi inte i filmen visa de häftigaste sakerna vi kunde göra, säger Mathilda, som både dansat och gått i ridskola tidigare.
– Regissören Lisa Ashans ville göra en film med barn och djur så det är ingen vanlig film. Det var hennes första långfilm och min debut i större sammanhang.
Filmen spelades in under tjejernas sommarlov runtomkring Göteborg.
– Visserligen var det inte så många repliker men ändå mycket att komma ihåg och vi filmade alltid ända tills allt satt.

Mycket nytt på gång
Mathilda Paradeiser är bara 16 år men fick i och med Apflickorna en kanonstart på karriären, ändå är hon ingen duvunge i dessa sammanhang utan har sysslat med skådespeleri sedan hon var 13. Hon har dessutom haft huvudrollen i en kortfilm, spelat in reklamfilmer, musikvideos, dubbat och… ja, listan kan göras lång.
– Jag satsar 110 procent på min karriär som skådespelare och har jobbat med flera olika tv-bolag innan och fler blir det.
Mathilda har nämligen massor av kommande projekt på gång för både tv och film. Nu närmast väntar en kortfilm som görs i Uppsala och sedan har hon även sökt till en tv-serie där ett pilotavsnitt redan gjorts.

Till Hollywood
Nu har hon blivit utvald att i sommar få åka till Hollywood för att delta i världens största tävling ”World Championship of Performing Arts, som är en talang- och artisttävling för skådespelare, modeller, dansare och sångare. Det är också världens största casting call för bland annat Disney, Universal och så vidare. För att kunna åka dit och delta behöver hon sponsorer och därför är hon nu i raggartagen.
– Detta är nog det största som någonsin kommer att hända och jag är mer än redo att ta denna chans för dit kommer massor av agenter, säger hon. Detta är absolut en bra chans för sponsorernas marknadsföring.
Tävlingen pågår under 9 dagar i Hollywood mellan 6-15 juli och för att hon ska kunna delta behöver sponsorshjälp med kontanta medel samt flygbiljett.
– Jag bloggar under dagarna i Hollywood och kommer självklart att nämna de som sponsrar mig, även kompisar till mig kommer blogga om detta, avslutar Torslandatjejen som siktar mot stjärnorna.

Conny Åquist

Kommentarer

(0)

Skriv kommentar

Ange båda orden med eller utan mellanslag.
Du kan ange både små och stora bokstäver.
Kan du inte läsa denna? Visa ny säkerhetskod

Ange säkerhetskoden här:

Läs våra kommentarsvillkor

Tipsa en vän

Featurekolumn

E-Tidning för Android

E-Tidning för iOS

Extrakolumn

Visit Öckerö 2019

Öckerö-Tidningen

E-tidning | Arkiv