Huvudkolumn

Publicerad 2011-08-10 10:52 Skriv ut Tipsa en vän
Fritidspolitiker

Fritidspolitiker


Vad tänker Du på, Birgitta Ling-Fransson?

Sommar, sommar, sommar………
Att längta till sommar och semester gör nog de flesta. Men egentligen intalar jag mig att sluta att längta och istället njuta lite varje dag. Carpe diem!
Äntligen sommar, tänker jag varje år. Doften av syren, lavendel, tång och vinden från havet som ständigt är närvarande.

Ännu en sommar med hängmattan hängande, eller rättare sagt liggande. Att få den sommartypiska mattan på plats är definitivt ingen baggis. Jag är ägare av en hängmatta som jag köpte 1990, av bästa märke, handgjord men som egentligen aldrig kommit upp. Så länge jag kan minnas har jag haft en, möjligen idealiserad, tanke om sommaren: Att få ligga utsträckt i skuggan i en hängmatta med ett glas kall, hemgjord saft inom räckhåll och med en inspirerande sommarpratare i transistorn.
Saften och radion med tillhörande sommarvärd har varit enkelt att realisera. Att hitta en lämplig plats för hängmattan är värre. Antingen har våra träd i trädgården varit för klena eller så står de på fel ställe. Och på den väl tilltagna altanen finns inga passande stolpar att fästa hängmattan i.
Annars har jag på senare tid låtit mig inspirerats av just en baggis, A piece of cake, skriven av Leila Lindholm. Kokboken i fråga är dock ingen bagatell. Snarare en dröm för en matintresserad kvinna i sina bästa år. Här har minsann bakats, syltats och njutits i sommar över denna läckra och inspirerande bok. Och att dessutom se Leila på tv, bakandes, har bara varit sååå. Jag vill också åka till Atlantkusten och bo i samma hus som Leila och bara baka.
Nu är det augusti, månaden då sommaren blivit vuxen. Skolstarten är ett faktum och strumpor och skor ska på och semesterdagar är en bristvara. Nåja, skor i alla fall, strumpor vägrar jag ha på förrän det blivit oktober.
Mellansonen har nu åkt iväg för att studera utomlands i ett år, så nu är bara en av tre söner kvar hemma i huset. Det känns konstigt, tomt och helt plötsligt väldigt tyst. Men som en uppmuntrande mamma säger jag naturligtvis: världen är din, min son.
Jag är fritidspolitiker. Jag har alltid engagerat mig på olika sätt, som klassförälder, suttit i skolråd eller i olika föreningar. Det känns tillfredställande och viktigt att kunna vara med och påverka och ta ansvar. Vid senaste valet fick jag folkpartiets och väljarnas förtroende i så stor mån att jag kom in som ersättare i kommunfullmäktige. Jag blev oerhört glad och stolt när jag fick förtroendet att bli ledamot i trafiknämnden.
Det är ett antal beslut som ska tas framöver som berör oss bilister, bland annat om p-platser, parkeringsavgifter, boendeparkering, miljöbilstillstånd, dubbdäcksförbud och miljözon. Politik är möjligheternas konst och ibland måste man kompromissa. Att höja parkeringsavgifterna och försvåra för bilisterna kommer att få konsekvenser för näringsidkarna i centrala Göteborg. Försöket med dubbdäcksförbudet är huvudlöst och jag vill verkligen inte se en fortsättning.
Åka kollektivt, cykla eller ta bilen? Det handlar om att göra det enkelt att resa och göra kloka val. Smart, snabbt och bekvämt.
Bilen är ibland ett måste för att få ihop vardagen för många människor, i synnerhet här i Torslanda. Man ska ta sig till/från jobbet, köra barn till/från förskolan/skola, köra barn till olika aktiviteter eller mor- och farföräldrar som kör barnbarn.
Jag tror på att individen kan ta egna kloka beslut. Oavsett vilka beslut vi politiker fattar är framförhållning ett nyckelord. Det är viktigt att göteborgarna har tid till att ställa om och planera för sin framtid.
Dags för ett dopp i havet! Jag önskar alla torslandabor en fortsatt ”go” sommar och en fin höst.

Kommentarer

(0)

Skriv kommentar

Ange båda orden med eller utan mellanslag.
Du kan ange både små och stora bokstäver.
Kan du inte läsa denna? Visa ny säkerhetskod

Ange säkerhetskoden här:

Läs våra kommentarsvillkor

Tipsa en vän

Featurekolumn

E-Tidning för Android

E-Tidning för iOS

Extrakolumn

Visit Öckerö 2019

Öckerö-Tidningen

E-tidning | Arkiv